teisipäev, jaanuar 9

Ulrich Schnauss

Sündinud 1977. aastal umbes 230 000 elanikuga linnakeses Kielis Saksamaal. 19 aastat hiljem suundub noor muusik aga kirevamasse ja kirjumasse linna Berliini, kus esinedes mitmete varjunimede all ja projektides jääb ta silma elektroonilise muusika leibelile CCO.

Mitte kuigi väga ammu andis Schnauss välja oma esimese õige nime all ilmunud albumi "Far Away Trains Passing By" (2001). Selle albumiga ta alles korralikult rongi peale ronib ja kihutab keerulisse elektroonilisse maailma, teekaaslasteks klahvid ja arvuti. Aga tema muusika ei kihuta kuskile, vaid kulgeb sujuvalt ja õrnalt, lenneldes ja hõljudes teele jäävate inimeste kohal. Mitte ühestki otsast pealetükkiv.

Paar aastat hiljem tuleb esimesele järg "A Strange Isolated Place" (2003), mis on veelgi õhulisemalt voolav, kuid palju tihedam ja klaarim, kihtidena avanev. Minu jaoks kõlavad mõlemad albumid hästi ühtlasena.

Enda suurimaks eeskujuks seab ta aga My Bloody Valentine ´i, mille kohta on Schnauss öelnud, et peale Kevin Shields´i (My Bloody Valentine laulja-kitarrist) pole põhimõtteliselt keegi suutnud enam pop-muusika soundi muuta.

Mulle meeldib kuulata täiesti uut muusikat voodis pikali, silmad kinni, jalad seinal. Ulrich Schnaussi võikski kuulata koguaeg põrandal pikali maas. Et ma ei teagi, kuidas see kõik mõjuks umbes ja rahvast täis saalis.

Möödunud aastast alates resideerub Schnauss hoopiski Londonis ja peaks nokitsema oma kolmanda LP kallal, tehes edasi remixe erinevatele bändidele.

2007. aasta alguses tuleb Ulrich Schnauss Eestisse. Ja miks? Sest Pia Fraus väga meeldib.

5 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Hmm... Kui 230.000 elanikku annab linnakese, kuidas sa siis Tartut nimetad? :P

Oliver ütles ...

Provints :)

Penny Lane ütles ...

Noh, sellele on vist rohkem nii lähenetud, et nagu Saksamaa mõistes võiks see olla linnake, kui Kielile panna kõrvale Berliin u 3.4 miljoni elanikuga.

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Eks ta mõõtkavast oleneb jah. Emotsionaalsest mõõtkavast eriti.

Penny Lane ütles ...

Jah