kolmapäev, jaanuar 24


The View "Hats off to the Buskers"
(1965 Records, 2007)

2005. aasta alguses väikeses kohakeses Śotimaal kokku tulnud punk-rocki punt The View demonstreerib hästi 21. sajandi järjekordse aasta alguses, et teatud muusikakatsetused ei kao kusagile.

Eelmise aasta suvel ilmusid raadiote play-listidesse debüütsingel "Wasted Little DJ-s", mis ehk ongi kõige mõistlikum valik tutvustamaks maailmale uut neljast noorest kutist koosnevat positiivset ja energilist bändi: "They told me if I write this song for them. That they would cut my hair for free."

Kõige kõnekam fakt, mis nende kasuks räägib, on see, et esialgu lindistatud demo saadeti kuulamiseks viimasel ajal väga palju meedia ruumi enda alla haaranud Pete Doherty´le, kelle vastu hakkas nende muusika kõnelema ning kutsus poisid Babyshambles´it rahvusvahelisele tuurile soojendama. Samas on Pete Doherty vast üks kõige mõttetumaid nn rokkstaare käesoleval sajandil, kelle probleemid narkootikumide ja naistega jätab tema muusika teisejärguliseks.

The View puhul ongi tegemist järjekordse üritusega olla (mitte teadlikult) uus The Libertines, eelmisel aastal ebaõnnestunud teise albumi välja andnud Jet või näiteks The Strokes. Kohati meenutab McFly´d poisiliku vokaali poolest, mis ei ole püüdnud olla poisilik, vaid ongi lapselik.

Debüütalbumi avalugu "Comin´Down" algab küll üsna pretensioonikalt, justkui andmas märku, et jäta kõrvalised asjad ning keskenda oma tähelepanu kuulatavale. See tähelepanu kaob üsna kiirelt. Meloodiline pop kergeks meelelahutuseks, mis tipneb viimase loo näol veel ebaõnnestunud püüdlusega olla naljakas.

Kommentaare ei ole: