neljapäev, jaanuar 4


Niihh, möödunud aasta parimad pop-lood on ritta seatud ja maha hõigatud. Umbes midagi sellist oli arvata ka. Enamikke tabelisse pääsenud nn läänelugusid on kõik raadiojaamad mõnuga mänginud päevade kaupa.

Ma ei saa ühest asjast aru. Ma ei tunne isiklikult mitte ühtegi inimest, kes oleks tuline Savisaare toetaja, pigem vastupidi, aga ikka Keskerakond võidutseb ja Edgar kogub meeletutes kogustes valijahääli. Teine asi, millest ma aru ei saa, on see, et ma kuulen pidevalt, igalt poolt juttu, et mis nendel raadiotel küll viga on, leierdavad ühtesid ja samu lugusid päevast päeva, et mitte midagi uut ei tule. Nii, ja ikkagi näeme edetabelitest, et inimesed annavad oma hääle loo poolt, mis on saanud väga palju eetriaega.

R2 on minu meelest kõige kvaliteetsem raadiojaam, mis mõeldud nooremale kuulajale ning pakub tegelikult väga palju uut ja põnevat muusikat igast valdkonnast. Et mind huvitaks ka väiksem edetabel, mis kajastaks puhtalt aktiivsete R2 kuulajate maitset. See selleks. R2 puhul on tegemist riigi raadioga. Rahva muusikalist maitset üksinda olles muuta ei saa. Noh, ses suhtes pole ka vahet, mis see on vms. Aga ma arvan, et R2 ei tohiks mingite kohtade pealt järele tulla üldisele meelestatusele. Ma ei oodanud, et R2 loosiks välja tabeli ettelugemise vahel väga jubedaid plaate, neid, mida kastide viisi raadiotesse saadetakse (Meie Mees, Dynamint jnejne). Et võiks veidi lubada endale ülbust ja maitsekamat lähenemist.

Hea üllatus oli tegelikult Aidese pääsemine tabelisse. Demo demoks. No, ma pole Aidese austaja, aga see oli vist üks ainukesi nn alternatiivse poole mussi esindajaid (vbl saaks selle hulka lugeda ka Metsatölli mingil määral, aga tegemist on praeguseks mitmeid kordi tuntuma kollektiiviga kui Aides). Lugu, mida enamikes jaamades üldse polegi. Ja teine üllatus oli, et Eplik ei pääsenud tabelisse.

7 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

R2 võiks ja peakski lubama kõike seda, mida sa välja tood. Kahjuks on siin mõned agad, ka kvaliteedi osas. Epliku tabelisse mittepääsemine on muidugi pauk. Aga äkki viskas Vaiko õhtujuhina omad asjad ise tabelist välja? Ahjaa - ning tegemist pole mitte riigiraadio, vaid avalik-õigusliku raadioga - neil mõistetel on suur sisuline vaks vahet.

Penny Lane ütles ...

Noh, see pole nüüd pauk just, et Eplik välja jäi või nii, aga noh, oleks võinud arvatam et mingigi selline muusikaosa on tabelis esindatud, kuid polnud.

Jah. Avalik-õiguslik. Aga kvaliteedi osas ma vahel imestan mõningate asjade üle, kasvõi Teppani ja Hasa möödapankud ja teadmatus eilse saate kommentaarides. Et, ma ei teagi. Aga samas, tegijal juhtub

Oliver ütles ...

Sa imestad ikka veel teatavate asjade üle, mis suures päris maailmas on tavalised. See on päris cute tegelikult. :)

Penny Lane ütles ...

Ei ole olemas suurt päris maailma, mida ei saaks natukenegi muuta. Natukenegi enda puhul.Mõningaid asju ei tohi ära unustada ja minna lasta. Vähemalt mõteteski arutleda.

Oliver ütles ...

Sellest pole vist eniveis mingit kasu.

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

@kulinaarne kõrv
Ja kes seda maailma siis muutma peaks? Või ei peaks üldse?

Penny Lane ütles ...

On ikka kasu.