teisipäev, detsember 12

RinneRadio. Muusikud Soomemaalt alates aastast 1988. Detsembri keskpaigas 2006. aastal Tartus Jaani kirikus jõulukavaga "Püha öö". RinneRadio on vist selle aasta JõuluJazzi peamine tõmbenumber.

Ma kujutan ette, et kunagi üheksakümnendate keskel või millalgi võis
selline muusika olla tavapublikule täielik hämming. Elektroonika ja njuu-jazz, saksofon, klarnet, erinevad löökriistad... Mind ei eruta enam ammu pikad noodid, sügavmõttelised pausid, üksikud toonid. See kõik on olnud, on praegu ja jääb.

Jaani kirik oli rahvast täis. Istusin ise kuskil kuuendas reas ja nägin väga selgesti, kuidas vanem generatsioon särasilmis kaasa elas ja noorem põlvkond rahulikult koha peal istus ja kuulas. Minu kõrval oleval vanahärral oli väga sügav kontsertelamus, selle peale võin kihla vedada.


Tegelikult oli RinneRadio väga kihvt ja kvaliteetne ning sobis väga hästi kogu selle valgusteemaga, mis ajaloolise Jaani kiriku seintele kuvati. Lõpp kokkuvõttes päris igav mul ka just ei hakanud, aga erilist laengut ka kahjuks ei saanud, kuigi olin sellele väga avatud.
Sain suurema elamuse enne kodus nende salvestusi kuulates.

Ahjaa - mida väiksem saksofon, seda vähem mulle see pill meeldib. Õnneks oli RinneRadio liidril Tapani Rinnel suur saksofon.

6 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Damn, oleks kõike seda varem teadnud, poleks sulle Jan Garbareki / Hilliard Ensemble "Officium"-i üldse kuulata toonudki - mis sa end vastumeelsustest ikka läbi närid.

Penny Lane ütles ...

Oioi, Üllar! Ära sellepärast küll mitte kunagi vähemalt minu ees vabanda!

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Nojah, aga sinu käest on paganama raske tagasisidet saada - sa oled vist ainult 1 minu plaadi kohta öelnud, et meeldis, ülejäänute kohta ei tea halligi.

Penny Lane ütles ...

Aga kui ma ei avaldagi põhjalikku arvamust, egas see tähenda siis, et ma ei kuulaks või nii. Ja pealegi, ma ei oskagi suurt midagi asjade kohta arvata.

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Et ei oska arvata... khmm... ega ma poleks oodanudki A5 lehekülje mahuga arvustusi, nagu sul siin lehel on.

Penny Lane ütles ...

ehh