esmaspäev, detsember 4

Kolmandaks kõlab mu klappides veel üks Austraalia bänd, sedapuhku Jet ja nende teine album "Shine On" (2006). Ei anna eriti võrrelda nende esimesega "Get Born" (2003), mida ma olen põhjalikult mitmeid ja mitmeid kordi kuulanud ja mis oli päris tugevaks läbimurdeks maailma, müües kolm ja pool miljonit koopiat. Noh, tegelikult annab võrrelda küll, nende originaalsus ja uudsus on selle aasta LP-ga kadunud.

Esimene singel viimaselt plaadilt "Put Your Money Where You Mouth Is" tuletas meelde, et vana hea Jet on tagasi. Võibolla veidi käredamalt, kui kõlas mõni aasta tagasi "Are You Gonna Be My Girl" ja "Rollover DJ". Ja imeilusale ballaadile "Look What You´ve Done" ei saa ka vastu selle albumi nimilugu "Shine On", kuigi loo võimendamiseks on koor taustaks kõlama pandud.

Võibolla ongi ühe bändi jaoks kõige raskem moment teise albumi välja andmine, ma ei tea. Noh, samas ei saaks öelda, et see täielik kräpp oleks. Kõlab ikka nii, et saab aru, et on Jet ja biitlite väga suur mõju (eriti "Come On Come On") avaldub ka käesoleval plaadil. "Get Born" oli vast väga suur verstapost, kus kohast edasi minna. Aga pole viga. Ootame veel kolm aastat ja vaatab, mis Jet siis meieni toob. Plaat töötab igatahes.

Kommentaare ei ole: