laupäev, detsember 2

Tahtsin natukene kirjutada eilsest "Low Fidelity" üritusest Tartu klubis Rock´n`Roll ja peamiselt Leedu bändist Axis, kelle üle on mul siiralt hea meel, et nad külla sõitsid, missest et kõigest kahekesi.

Axis võitis Balti Uue Muusika Edetabeli 2006. aastal looga "Radiophonic". Seda üritust kajastas eelmisel hooajal ka R2, kui sel aastal millegipärast keelduti ning ka teised raadiojaamad ja telekanalid polnud nõus eestlasteni tooma uut muusikat Lätist, Leedust ja Eestist. Tegelikult on sellest väga kahju, sest kui palju üks keskmine eestlane suudab nimetada Läti ja Leedu bände. Eeemmm.... Igatahes on käimas BUME uus hooaeg ja seni on eestlastel läinud tegelikult väga hästi.

Axise eilne live on väga hea näide sellest, mis kõik juhtuda saab, et esinemine metsa läheks. Alguses softi jamad, midagi seal ei läinud tööle. Lõpuks saadi siiski mingi taust alla ja ise mängisid kitarre ja üks neist ka laulis. Ei möödunudki kaua, kui põhjad jukerdama hakkasid ja mehed laval õlgu kehitasid ja püüdisd endast parimat anda, ise väga positiivselt meelestatud.

Lõpuks ei pidanud Rolli närv enam vastu ning ta ronis lavale trummide taha ning mõne aja pärast võis märgata Madist koos basskitarriga. Ja oligi Axis uues koosseisus olemas, ja mulle meeldis. Ja live ei jäänudki ära (: Eks veidi kohmakas oli, kuid see-eest huvitav.


Pärast kiitsin neid veel mitu korda. Tüübid koos bändiga resideeruvad hetkel hoopiski Islandil, teevad muusikat, elamiseks värvivad katuseid. Island pidi olema ikka väga põnev koht ja hulgaliselt, hunnikute viisi täis head muusikat. Selle peale vastasin, et arusaadav, seal polegi ju peale muusika mitte midagi suurt teha. Plaati käib Axis momendil Riias salvestamas, kuna nad BUME kinni panid, peavad nad selle mingiks tähtajaks purki saama. Kui tuleb plaat, tahan endale ka!

Täna sõitsid nad edasi Tallinna R2 livet salvestama. Hirmutasin neid eile veel sellega, et saate kuulatavus on väga kõrge, et nad siis kindlasti hästi teeksid.

Igatahes tahan öelda veelkord suur aitäh Axisele positiivse emotsiooni eest. Tõsiselt toredad inimesed.

Kommentaare ei ole: