neljapäev, detsember 7

Juuksuris Tallinnas käib praegu Allan Vainola plaadi "Unenäopüüdjad" esitluskontsert. Täna kui koju jõudsin, kuulasin selle plaadi vähemalt neli korda algusest lõpuni läbi. Tegin toaakna lahti ja mahe, ebaharilikult soe detsembrialguse tuul kõigutas kardinaid ning põrandal istudes mõjusid plaadilt tulevad helid nii ehtsalt. Korraks tunduski, et viibin kuskil mujal.

Meenus soe varasuvine hilisõhtu, kui jalutasime kuskilt minu kodu pool ja Vanemuise teatri ees oleval muruplatsil kostusid akustilise kitarri helid. Lähemale jõudes tundsime pillimehes ära Vainola, kes parasjagu soundtśekki tegi. Istusin maha ja kuulasin.

Allan Vainola plaadi iseloomustamiseks saab öelda, et see kõlab täpselt nagu Allan Vainola. Enam täpsemalt ei saa. Plaat polegi ju iseenesest midagi erilist (ei peagi olema ja seda pole taodeldud), aga tugeva omanäolisuse annab lihtsal Allan Vainola ise. Väga ühtlane ning terviklik, mõtisklev plaat. Lugu "Õele" on tuttav juba kogumikult "Toatuur".

Kogu Allan Vainola käekirja, mida on nii mõneski legendaarses Eesti bändis kuulda, iseloomustab metsikult suur loomepotentsiaal oma tagasihoidlikus ja soliidses vormis. Mees, kes teeb ja mõjutab palju, ei tüki ise kunagi esile. Rahumeelne ja veidi nukker "Unenäopüüdjad" on praegugi mu masinas ja kahju, et ise ei saa olla Tallinnas Juuksuris ja püüda ilus-sügavaid unenägusid.

9 kommentaari:

evert ütles ...

evert.planet.ee/pildid/J/unen2opyydjad/

Teeme ajakirja?

Penny Lane ütles ...

Hehee. Ilusa pildiajakirja võiks teha küll :)

Penny Lane ütles ...

Nüüd saan sinu ilusaid pilte siia riputada. See on tore. Sänks.

evert ütles ...

See ajakiri tuleks kindlasti 93%-selt jutuajakiri. (:

Penny Lane ütles ...

Ajakiri on ilus sõna

Penny Lane ütles ...

Aga kui on 93% juttu, kuhu siis pildid mahuvad??

evert ütles ...

Küll nad kusagile mahuvad,
aga kaane peal peab ka jutt olema (:

Mul ühtedel sõpradel (võibolla sa tead ka Aronit ja Kaarelit, nad on Tallinnast ja neil on vastikult sarnased perekonnanimed) oli idee teha ajakiri "Eeter" aga selle idee keeras pealaepeale Valsbergi telesagedus mille nimi on sama (Tallinnas näeb seda kindlalt kusagil.)

Nad mõtlevad uut nime välja hetkel(üks öö istusime peale Phloxi kontserti jubedasti kaua Juuksuris ja terve selle aja pakkusime me välja vähemalt kaks tundi järjestsorisevaid halbu nimesid ajakirjale), ja kui kõik hästi läheb, räägin ma veel sulle sellest milline ta on. Võibolla järgmisest aastast näeb ta juba päevavalgust.

Penny Lane ütles ...

MKiisil oli ka plaan teha mingitlaadi muusikaajakirja. Mu teada ta juba midagi isegi orgunnis, aga pole rohkem kuulda olnud. See oli kunagi millalgi oktoobria alguses.

Penny Lane ütles ...

Aga kuulan huviga :)