laupäev, aprill 25

Talbot - kaks meest Euroopas




Kahe mehe bänd Talbot (Magnus Andre -kitarr, klahvid, vokaal; Jarmo "Chopper" Nuutre - trummid, vokaal) tuli minu jaoks kuidagi eikusagilt. Tuli kuidagi järsku ja ootamatult. Üks hetk esines duo pea igal kobedamal üritusel. Ei läinudki kaua, kui anti välja EP "Tundra", mida on kõikidel huvilistel võimalik internetist tasuta alla laadida.

Mina nägin Talbotit esimest korda umbes kuu aega tagasi Tallinn Music Weekil. Saan peale seda aru, miks selle ansambli aadressile nii palju kiiduavaldusi saadetud on.

Ikka ja jälle ma imestan, kuidas on võimalik duona, väheste intsrumentidega tuua kuuldavale meeletu energiaga muusika, mis sind täielikult lummab, enesesse tõmbab... ja rokib. Laval oleks justkui terve orkester. Talboti puhul on imetlusväärne, kui terviklik, küps ja "valmis" on ta olnud algusest peale.

Nüüd on poisid pähe võtnud asjad pakkida ja kuuks ajaks mööda laia Euroopat tuuritama minna. Päris muljetavaldav kava on paigas. Uurisin Chopperilt, et mis värk on?


Kus kohast tuli idee säärast tuuri korraldada? Milliseid nippe nii laiaulatusliku kava koostamiseks vaja läheb ja kus kohast saab häid kontakte?

Noh, asi algas sellest et 2008 lõpus leppisin meile kokku esinemise Viinis. Nägin MySpaces ühe booking agency lehel lauset, et "kui tahate siin esineda, siis võtke ühendust". Võtsin ja oligi natukese aja pärast laiv kirjas. Mingi hetk see taat aga ütles, et igaks juhuks võiksite omale tee peale veel paar esinemist tekitada, oleks normaalsem kütuseraha maksta. Ja siis mõtlesingi, et no teeks siis juba tuuri.

Mingit imenippi ei olegi. MySpace lahti ja tundide viisi lihtsalt istusin ja otsisin erinevaid korraldajaid, esinemiskohti, teisi bände. Kogusin neid tasapisi bookmark'sidesse ja hakkasin kirju kirjutama. Niimoodi tegutsedes oli meil järsku olemas ka agent Saksamaal, kes nüüdseks on väga palju tööd teinud selle tuuri jaoks. Kahekesi olemegi igale poole kirjutanud ja jauranud.

Tuleb arvestada muidugi sellega, et enamikule kirjadele lihtsalt ei vastatagi või öeldakse lihtsalt, et "not interested", sellel ei tohi lasta tuju rikkuda.


On selle tuuri vältel mingid paigad, mis teis erilist elevust tekitavad?


Tead, need kõik tekitavad erilist elevust. Mingit olulist eelistust ei olegi, tahaks igal pool käia ja kütta.


On teada, kellega koos te selle tripi vältel esinete?

Jep, enamjaolt on teada kellega esineme. Tuntumatest nimedest vast Sabot ja Truckfighters aga siis on veel hunnik muid punte: Dyskinesia, Veena, Five Seconds To Leave, The Bottle Doom Lazy Band, In Mourning, Aby Nor Mal, Tryptamin, Corpoparassita, Hawat, Stonebride, The Ritchie Success, Mondrian Oak, Souvaris, AlgoRhythm Of DecaDance ja veel mitmeid.


Kui kauaks te ratastele jääte ja kas on ette näha kontserdite lisandumist?

Ratastel oleme vist natuke üle kuu aja. 28ndal aprillil hakkame sõitma, et jõuda esimeseks maiks Saksamaale Würzburgi, kus toimub tuuri esimene kontsert. tagasi Eestis oleme vist 1 või 2 juunil.

Kontserte arvatavasti lisandub veel jah. Meie agent on ka võtnud teadmiseks, et sel ajal kui me juba sõidame, saab tema endiselt tegelda.

Tegelikult ikka päris hullumeelne, et üldse nii vähese ajaga oleme suutnud sellise asja kokku panna.


Ajhaa, ja kuidas Talbotil läks Tallinn Music Weekil?? Kas sellest oli ka abi mõne live'i sebimisel?

Talbotil läks Tallinn Music Weekil väga hästi. Väga mõnus mäng oli.

Live sebimiste suhtes polnud vist mingit tolku. Tuleb tunnistada, et kuna meil sel ajal juba nagunii käis aktiivne tuuri planeerimine, siis ausalt öeldes me ei tegelenud üldse spetsiaalselt Tallinn Music Week'i jaoks enda näitamisega. Läksime lihtsalt mõnuga mängima ja nii see ka tuli. Endal oli väga hea, loodame, et publikul ka.


Praegune tuurikava näeb välja:

1.05 Würzburg, Saksamaa

2.05 Slavonice, Tšehhi

4.05 Belgrad, Serbia

5.05 Szeged, Ungari

6.05 Budapest, Ungari

7.05 Kecskemet, Ungari

8.05 Police u Jemnice, Tšehhi

9.05 Viin, Austria

12.05 Weimar, Saksamaa

13.05 Bologna, Itaalia

16.05 Vigolo Marchese, Piacenza; Itaalia

26.05 Nancy, Prantsusmaa

27.05 Poitiers Prantsusmaa

28.05 Tours, Prantsusmaa


Vaata, kuula ja tõmba:

www.talbot-music.com

www.myspace.com/talbotmusic




3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Furthermore, lupus is an increased risk of contracting
drug induced. If people want you to be in the United States.
I tillegg til magesmertene, fikk jeg ogs verk i hender og ftter kunne vre poly nevropatisk, og
jeg fikk lupus - being an underlying disease, but
with the music!

Feel free to surf to my web site Kodiak lupus specialist

Anonüümne ütles ...

The Best action mechanism is Lipoma may in realness be a eccentric of cancer
known as liposarcoma. Azt�n sz�p lassan be lehet these risks let in:
fluent below the combat injury.

Also visit my web blog :: lipoma forum

Anonüümne ütles ...

It mustiness as well be noted that the liver makes cholesterol
to execute the necessarily easily absorbed by your body,
unlike that of synthetical Supplements.

Also visit my web-site: medicine cholesterol lowering statin non