teisipäev, juuli 8

White Denim "Workout Holiday"

(RCRD LBL (USA), Fulltime Hobby (Euroopa), 2008)

Siit tuleb nüüd selle aasta parim album, mida mul on õnnestunud kuulda. Austini (Texas, USA) lõõmava kuumuse käes juba mõned aastad küpsenud bändi White Denim kauamängiv "Workout Holiday" ei jäta ruumi kahtlusteks, kellel on plaanis ülelombi rokimaastikul buldooseriga paar jõulisemat ringi teha ja miks mitte ka siin.

Album lüüakse kohe kiirete trummibreikidega lahti ja "siit ma nüüd tulen" pungikas kidra ei reeda tegelikult veel mitte midagi.
See ongi lihtsalt krunt mis on tarvis tõsisemate pintslitõmmete tarvis lõundile kanda.

Mida lugu edasis, seda julgemaks muutuvad rütmid ja haaravamaks meloodiad. Samas mingit revolutsiooni helimaastikul ei korraldata, kõik on puhas "soul ja punk, mis hängivad kuskil Austini peal ringi ja võibolla teevad väikese LSD,aga äkki ei tee ka". Igatahes on viiendaks rajaks ("Mess Your Hair Up") mulle selge, et käesolev album on vinüülkettana troffee igas plaadikogus. Hea uudis on see, et tervelt seitse lugu on veel ees, mis ei anna ohje kordagi käest.

Kohati tekib tugev seos Vietnami konflikti aegsete bändide teatava toore ja jõulise helipildiga, aga siin pole Napalme, siin on lihtsalt ilus päikesepaisteline päev täis seiklusi, kuskil džunglites kus Jeep`i raadiost tuleb Patti Smith, millele mustanahaline sõdur mingit soulipõhist meloodiat peale ümiseb. Nii see sõit jätkub.

Postpunki leidub siin muidugi
pea igas loos, aga umbes sellises võtmes nagu oleks Jimi Hendrix kas Televisioni, The Jamiga, või siis Wire´iga koos mänginud.

Garaaž ja proge, punk ja soul, King Crimson ja Jim O`Rourke.

by Maxwell Silver Hammer



White Denim @ Myspace

White Denim - All You Really Have To Do

2 kommentaari:

k6rvaklapp ütles ...

Väga kaunilt kirjutatud. Õhtul hakkan ise ka uurima neid. Ajasid isu peale.

Leidsin kaks viga nimedest, nii Patty kui Jimy on tegelikult Patti ja Jimi.

Penny Lane ütles ...

Mis ma ilma sinuta teeksin :) Panin kiiruga üles. Tähh