reede, aprill 18

Poppi Norra ja head fiilingut Eesti moodi


Need, kes armastavad poppi, veidi tantsukingadele tuld anda või lihtsalt mõnusalt värske Eesti biidi järgi tshillida, on oodatud täna õhtul von Krahli. Pidu kahel korrusel.

Üleval annab live-kontserti noor ja pimestavalt ilus norra artist Annie, kes 1999. aastal tuli välja Madonna-sämplil põhineva singliga „the Greatest Hit“. Sellest sai underground hitt nii Norras kui ka Inglismaal. Mõni aasta tagasi ilmunud debüütalbumit "Anniemail" saatis edu ning kohe-kohe ilmuv uus materjal tõotab esimese üllitise saavutusi üle trumbata. Annie lood on popp selle sõna kõige paremas, siiramas ja kaasakiskuvamas tähenduses, seal on: elektrot, Motown-diskot ja R&B’d, nutikaid repliike, seksikaid sosinaid ja Skandinaavia indie-popile omaseid imearmsaid meloodiaid.

@ Myspace

Aga see pole veel kõik.

Täna õhtul esitleb oma värsket plaati kodumaine artist, kes on peitunud nime taha Leslie Da Bass. Albumi nimeks sai "Nights by Open Windows". Ja see on hea!

Enne albumi ilmumist sai Leslie Da Bass hakkama imeilusa videoga loole "Around", mille kohta ütleb Leslie möödunud aasta lõpus
rada7-s järgmist: "Lugu on tehtud kodus teki all (tglt ka) ja video üles võetud NYcity's, tundus siuke hea kontrast omale... Tegelane videos on ka üks nyc'i tüdruk, video on monteeritud erinevates tallinna kohvikutes... Tegelt see polegi nagu video vaid krt teab mis, sest see lugu ei lahku selle pildi küljest kunagi, need ongi nagu kokku tehtud, kokku mõeldud, plaadile ei tule."

Lauri Tikerpe kirjutab Areenis uue plaadi kohta: “Night By Open Windows” on just plaadina pagana tugev. Lood ei kuku ühte auku ega kanna samu rõivaid nagu ajukääbikutest vanemate kaksikud. Ei, see pole polkast rokini. Pole vajagi. Mulle piisab ilusti sellest, mis jääb laisalt kohiseva shoegaze’i ja energiapallina üles-alla põrkuva trummi-ja-bassi vahele. Ja uskuge mind, sinna jääb eriti palju maitsvalt tujukat ja vaheldusrikast kraami.

Leslie Da Bass - Around


Kommentaare ei ole: