teisipäev, aprill 22

Müristab


Väike ja mõnusalt hubane baar-klubi "Juuksur" muutub homme, 23. aprillil, veidike kihavamaks kui tavapärastel kolmapäevadel. Kevadega üliaktiivseks muutunud üritustesari Odessa POP paneb kesknädalal peo püsti ning müristab istumiseks mõeldud mätta kuivaks. Esinevad MoHA! Norrast, Brown VS Brown Hollandist ja tuliuus ansambel Don Raul and His Lawyers Tallinnast. Ürituse algus 19.30 ja lõpp ei varem ega hiljem kui kl 23.

Don Raul and His Lawyers

on uus paljutõotav kolmeliikmeline punt Tallinnast. Proove tehtud poole aasta jagu ning sel üritusel astuvad nad alles teist korda selles koosseisus lavale. Tegemist on väikestviisi supergrupiga, mille ridades lööb trumme Maris Fläba tsikkide-ansamblist Zhuut, bassil Shelton Sanist Valter Nõmm ja laulab kitarrist Don Raul Zahirist.

"See on siis tegelt Doni bänd. Tema idee ja tema kokku pandud. Ta on juba ammu tahtnud teha siukest bluusilikumat bändi. Ja lõpuks õnnestus," räägib Maris Fläba. "Algul olime mina ja Don. Tal oli paar lugu valmis ja otsis trummarit. See üksteisega tulutult rääkime, et "teeme proovi, jaajaa" kestis peaaegu aasta. Valter hakkas käima paar kuud hiljem, kui mõtlesime, et bass oleks ka äge."

Paar korda nädalas proove tegev DRaHL hellitab mõtteid Euroopa tuuridest ja albumist. "Nagu iga inimsuhegi areneb tasapisi, nii ka vast bändidega," ütleb Fläba.


MoHa!

panid aastal 2004 kokku tollal Stavangeri linnas elanud sõbrad Morten J. Olsen (trummid, SuperCollider3) ja Anders Hana (kitarr, Casio-süntesaator, rütmimasin). Tänaseks Berliini kolinud mehed on mõlemad suurte kogemustega muusikud ja mänginud või mängivad MoHa! kõrval gruppides nagu Jaga Jazzist, Noxagt, Ultralyd ja Ingebrigt Flaten Quintet.

Olles võrsunud Norra üliviljakast improvisatsioonilise muusika skenest segab MoHa! kokku parimaid elemente rock'ist, free-jazzist ja elektroonikast.


Brown vs Brown

tuli kokku 2004. aastal Amsterdamis. Defineerimisele halvasti alluvat muusikat on püütud kirjeldada kui math-rock'i, stumble-funk'i, punk-jazz'i jne jne. Igatahes on tegu kõrgepinglelise ja uuendusliku muusikaga, mis kõlab korraga nii kompaktselt kui räpaselt, keeruliselt ja pingevabalt. Muusika, kus lõigutud rütmid kohtuvad meloodiatega ja kus iga nurga taga ootab midagi uut.

Odessa POP

Kommentaare ei ole: