esmaspäev, aprill 14

Jah, Soome-Soome - rocki-riik

Kolmapäevast pühapäevani internetita, peamiselt välja lülitatud telefoniga ning telekata pole tegelikult üldse pikk aeg. Ometi tekkis mul Soome-tripilt tagasi jõudes tunne, et selle pisikese aja jooksul on nii palju juhtunud, millest mul aimugi polnud. Muusikablogisid on vallutanud uus mõiste muxtape, Ajaveeb 2008 konkurss (sel aastal tuleb hakata ise blogidest arvama) kogub tuure ja telkust tulevad minu jaoks uued reklaamid.

Teekond Helsinki-Turku-Helsinki-Tampere-Jyväskylä-Helsinki. Peamised sihtkoha kebabibaarid, plaadipoed, kontsertpaigad Telakka, Semifinal, Dynamo ning festival Jyrock.


Kõikidel girl-poweri huvilistel soovitan soojalt üle tsekata Soome kuumimad tüdrukud ansamblist Pintandwefall. Meeldejäävad meloodiad, siivutud sõnad ja mõnus sünergia. Meeter-kuuekümnesed tsikid mängivad pilli nagu "vanad mehed" ja rokivad vähemasti esimesel korral publikul tagumiku toolilt lahti. Võibolla minu jaoks nad teisel korral nii värskendavad polnudki, kuid esimene kord kikkis küll. Plikadel on ette näidata eelmisest aastast täispikk album ning loole "Somewhere I'd Be Worshipped" video.





Myspace

Jyrockile jõudsime laupäeva õhtupoolikul, kui lavale läks Mona De Bo, kes andis sellel õhtul väga hea live´i. Kuuldavasti oli nende kohta kohalikus ajalehes ka väga hea arvustus ilmunud. Õigustatult. Ega muud nagu sellelt ürituselt saanudki. Ahjaa. Suured tänud Martin Jõelale Mahavoki "Tants läbi elu" eest. Ilmselgelt läks see träkk väga hästi ka soomlastele peale, kuna pärast mitmed küsisid selle kohta küsimusi. Puhas kuld!

Enne ja pärast festivali käisime Jyväskylä kesklinnas asuvas korteris, kus elavad ja käivad koos inimesed, kes on väga tihedalt selle festivaliga seotud. Korteri seinad olid täis kleebitud erinevate aastate posteritega, kus hakkasid silma näiteks bändid Popidiot ja minu viimase aja lemmik Rootsist - Dungen.

Et Soome rockiriik on, veendusin ma taas juba esimese päeva alguses, kui silma hakkasid pikkade juustega mehed, juuksurite vähesus ja rockipalade rohkus kohalikes raadiotes.

Ahjaa. Meeldetuletus neile, kes mõni aeg tagasi Cosmobile´t Eestis kuulamas käisid. Nad on ikka suurepärases vormis. Peale nende kuulamist tekkis mul vastupandamatu vajadus oma pill kätte võtta ja harjutama hakata.

Myspace

Kebabit. Ihana. Villakoira.

Kommentaare ei ole: