reede, juuni 1


Paul McCartney "Memory Almost Full"
(
Hear Music, 2007)

Paul McCartney on mees, kes paar aastat tagasi esimese inimesena planeedil Maa laulis lives kosmoseinimestele. Looks oli minu mäletamist mööda "English Tea". Sir on tõenäoliselt veel päris mitme kandi pealt milleski number üks või siis kõige parem. Ta on näinud pop-muusika lapsepõlve ning andnud omalt poolt selle küpsemisse hindamatu panuse. 65-aastane Macca hoiab praegugi kätt kindlalt muusika pulsil.

"Memory Almost Full" on üsnagi mitmetahuline plaat. Siit ei leia ehk selliseid meloodiaid, mille poolest McCartney on tuntud. Selle albumi põhirõhk on arranźeeringutel. Lugude sügavus tuleb erinevatest pillidest, nende lühikestest käikudest ning omavahelisest suhestumisest. Valik on lai.

Kauamängival on raadiosingliteks sobivaid lugusid, veidi rock-ooperlikke palasid ning ühest meeleolust ja karakterist teise kõikuvaid laule. Avalugu "Dance Tonight" algab näiteks mandoliiniga. Seda pilli õppis McCartney lähemalt tundma just seda laulu salvestades ning väljendas imestust, et see nii värskelt ning uuenduslikul kõlab. Singlina reliisitakse pala autori juubeli puhuks. 18. juunil.

Minu jaoks suhteliselt kummalise (kuid talle väga omase käekirjaga) albumi kõige parem lugu on "Ever Present Past". Ja mitte tänu meloodiale, mille kohta võiks öelda isegi, et alla keskmise, vaid Paul McCartney oskusele panna pillid omavahel nn mängima. Tulemus on fantastiline. See lugu on ainuke hitt. Ülejäänud on suhteliselt keskmine Paul.

Kohati tundub, et vanameister tahaks olla noor ja rokkida, kuid tema soliidne vanus ja väline imago seda nagu hästi ei lubaks ka. Ja siis ta ongi kuidagi vaoshoitud. Seetõttu jättab plaat segased tunded. Oleks nagu väga hea ja siis on nagu veider ning igav.

Paul McCartney - Ever Present Past

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis muud, kui tuleb ka läbi kuulata. "Chaos and creation in the backyard" on ikka läbi kuulatud ?

Penny Lane ütles ...

On-on. Uue albumi tulekuga otsisin kohe plaadiriiulist välja ja kuulasin uuesti üle.