neljapäev, juuni 28

Aknaga Tartu Underground

Klubide Kellele ei meeldiks Johnny Depp? ja Maailm vahetus läheduses juuli alguspäevil (loodetavasti) uksed avav uus koht Underground tõotab tulla midagi selllist, mida Tartu linnale ja selle muusikasõpradele vaja läheb ja sobilik on. Mõned trepiastmed Rüütli tänava alguse tühermikust alla poole astudes avanevad sinu ees kaks pruuni suurte klaasidega metallust ja sisse jõudes oledki Underground´is.

Piklikus ruumis on ümarad lauad ja toolid ning terve rida pehmeid diivanikohti. Selle keskmes on parajalt massiivne siledaks lihvitud betoonist baarilett, mille alumine osa on plastikust ja valgustatud. Veidi aja pärast avastad, et peasaali seina sisse on lõhutud auk. Rolli oma kätetöö. Sealt pääseb edasi väikesesse ruumi, kus on mõned lauad ning veidi edasi minnes ka WC. Viimane on Underground´i pärl. Osa seinast on punasest läbipaistvast plastikust. Kui WC-s on palju rahvast, on seda juba kaugelt näha. Väga ilus.

Ruumi on Underground´is minu meelest piisavalt ka tegelikult väiksemate livede andmiseks. Rolli enda visioon on korraldada ansamblitele autogrammijagamisõhtuid või -päevi, kus bänd saaks vahetult kuulajaskonnaga suhelda.

Klubist Rock&Roll erineb uus koht kindlasti oma sisekujunduse iseloomu poolest. See on rahulikum, pole kuigi raju rock. Ei ole ka peen, pigem soliidselt lohakas.

Underground´i auväärt koht kuulub aga suurele punasele riiulile, millel päeval on traadist võre eest ära, õhtul ees. Sinna on kavandatud palju väga häid plaate, mida iga külastaja oma hinnaga soetada saab. Loomulikult ootab Roll ka artistide omapoolset initsiatiivi. Olgu või käsitsi valmistatud CD-R.

Esimeste pidude kavasse on plaanitud Plink Plonk´i soojendusüritus.

Kommentaare ei ole: