teisipäev, mai 15


Kogumikplaat "Biitpiraadid 2"
(Rampade Org, 2007)

1960. aastate Eesti biitmuusika ajaloominutid jätkuvad. Seekordne kogumik viib kuulaja aega, kui Eestis peeti maha esimene nn. rockfestival. Aasta siis oli 1968 ning kohaks valiti kino Kosmos. Kohale tuli palju noori muusikahuvilisi, kuigi teati, et taolist üritust korraldada väga ei tohiks. Sellest kontserdist on plaadil 10 livelugu.

Kogumikult leiab mitmeid instrumentaalpalu, kavereid ning mõnusaid emakeelseid naiivseid poplugusid. Kogu plaat on tõeliselt lo-fi, mis iseloomustab väga ehedalt kogu tolleaegset vahetut suhtumist muusikasse. Eesti Raadio ja ETV fonoteegi ning tolleaegsete biitmeeste käest saadud rariteetsed materjalid on ajaga saanud kannatada, kuid sellest hoolimata on need plaadile pressitud ja 21. sajandi muusikasõbrani toodud. Nii ei ole koostajad probleemi teinud tõigast, et osad lood võivad venitada, kumiseda või ragiseda. Super!

"Biitpiraadid 2" plaadil on esindatud näiteks Omega, Kristallid, Poppojad, Virmalised, Optimistid jpt. Sarja esimesel kogumikul laineid löönud kollektiiv Kogudus looga "Ära süüdista saatust", mille hiljem tänapäevastas DJ Critical, on ka käesoleval albumil esindatud väga kihvti palaga "Ühiselamu", mille sõnad peaksidki nii mõnelegi naabritega kimpus olevale inimesele äratundmise rõõmu valmistama.


"Biitpiraadid 2" esitluskontsert toimub 16. mail algusega kell 19.00 baaris "Juuksur" (Vaimu 1), kus esinevad Ans. Andur, Soterios ja Vaiko Eplik Eesti biitmuusika bändide töötlustega omas tõlgenduses.

Rampade Org
Myspace
Telli @ Mudamusic

Mikronid - I´m A King Bee

10 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Oleks sa varem öelnud, et sa Kosmose kontserti tahad! See nopiti juba vähemalt 4-5 aastat tagasi (Reet Linna eestvõttel muide :P) kokku.
Aga "I'm A King Bee"... Rollinguid kuulati ikka kõvasti, vist tänu neile oli Eesti bluusi kuldajastu ka siis - originaalis on see Slim Harpo lugu. Proovin seda originaali järgmises-ülejärgmises saates mängida.

Penny Lane ütles ...

Ma räägin, et Reet ruulib!

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Oleks ajad teised olnud, oleks Reet kõigi aegade edukaim Eesti manager. Aga ta tahtis ikka ise laulda...

Penny Lane ütles ...

Oh, Reet-Reet. Kui ajad oleksid teised, siis elaksid Ivo ja Reet veel ehk siiani koos.

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

... ja nende elust tehtaks Eesti versioon "The Osbournes"-ist!

Penny Lane ütles ...

... ja Ivo ei käiks mitte üksinda erinevates kodudes kokkamas, vaid tal oleks alati Reet käevangus. Suviti puhkaksid nad kenasti Saaremaa kadakate vahel ning "Laulge kaasa!" oleks olemata.

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Vaat selles viimases isegi kahtleks - Iffi jaoks pole suvel Saaremaast ja kadakatest tõesti miski olulisem, aga Reet ju rahutu hing...

Penny Lane ütles ...

Tahab muudkui kaasa laulda.

Anonüümne ütles ...

Pennyt seal näha polnudki. (Luuser!:))

Penny Lane ütles ...

Kus kohas? Juuksuris? Penny ei jõua kõikjale. Luuser vist jah :)