kolmapäev, mai 2



Under Marié "Step Into Light"
(Forwards, 2007)

"Step Into Light" on Tallinna 6-liikmelise bändi Under Marié esimene album. Väga heas stuudios keeratud korralik sound, süstemaatiline promo ning avatud suhtumine. Keskmist muusika kuulajat ei häiri siin miski: viimistlus on lihvitud ja purugi korralikult kokku pühitud.

Bänd ja nende pop-rockilik debüütalbum moodustaks kokku justkui malbe naisterahva. See naine püüab põgusalt flirtida kõikidega, kuid ei kavatsegi ennast kellelegi pühendada. Riietatud peatänava kaupluste vaateakendelt leiduvate hilpudega, sammub üsnagi enesekindlalt läbi mehi täis ruumi ja teeb silma.

Mulle tundub, et Under Marié ei saa ka ise päris täpselt aru, mida ta tahab teha ja millist muusikat mängida, laulda või kirjutada: bossanovalik, rokilik, jazzilik ja rõhutatud tahe olla alternatiivne. Et võita kellegi süda, tuleb otsustada. Kõike ei saa. Under Marié üritused käia moevooluga kaasas, tuues sisse erinevaid nn poppe sündisounde ja elektroonilisi trumme, lõppeb siiski vanamoodsa kõlaga. Under Marié ei tee vähemalt selle albumiga omapoolseid uuendusi ega suuda ennast iseloomulikult särama panna.

Õrn, ilus ja puhas naisvokaal laulab ühtlase maneeriga albumi algusest lõpuni ning pöörab oma ilu ja omanäolisuse enda suurimaks miinuseks. Seepärast pakub mõnusat vaheldust lugu "The Keys", kus naishääle kõrvale on lisatud ka meesterahva oma. Siirast ja vahetut kontakti pakuvad ka palad "Go!" mõnusa naerupahvakuga ning "Be Not Here", kus on hästi kuulda solisti Leen Toome hingamist.

Veidikene särtsu lisab limiteeritud koguses välja antud albumiga kaasa lisatud remixide kogu, kus on sõna kaasa öelnud sellised tegijad nagu näiteks Pia Fraus, Pinktool, Tursk, Stem, Chalice jpt. Kõige töötavam remix on Seth´i nägemus loost "Waiting For".

All Rights Reserved. All Wrongs Reversed - seisab albumi tagaküljel.

www.undermarie.ee

Under Marié - What What

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aitäh liialdamata ausa ja siira arvustuse eest.

Laura ja UM

Penny Lane ütles ...

;)