neljapäev, mai 3


Head ööd, kollid!

Aasta aega tagasi lahvatas kogu Euroopa Eurovisiooni fännide seas enneolematu kollide kultus tänu Soome sensatsioonilisele võidule Paadamile unetuid öid põhjustavale eemm... lauluvõistlusele. Ülepakutud tulevärgiga ja laste seas hirmu külvav Lordi massiivne pealetung annab kõneainet veel siiani. Soomlased on uhked.

Nüüd on aeg aga koletistele ja üle vindi keeratud glämmile soovida ilusat und ning tervitussõnad öelda siirale ja vahetule Turku ansamblile Goodnight Monsters.

Auväärse legendi 22-Pistepirkko plaadifirma Bone Voyage Recording Company all tegutseva bändi tuumikusse kuulub peamiselt kaks meest Matti Jasu ja Valtteri Virtanen, keda saadavad kontserditel ja muul sellisel sõbrad-abilised.

Tegelikult saab neid tervitada siinmail juba teist korda. Goodnight Monsters käis esimest korda Eestis möödunud suvel palju kiidetud üritusel Schilling Kilingi-Nõmmel. Festivali meenutab Valtteri mõnuga ning mainib ära tõiga väikesest vahejutumist, kui enne nende viimase loo esitamist elekter 20-ks minutiks kadus. Kui kitarrivõimud uuesti surisema hakkasid, esitati viimane lugu kenasti ära. Lihtsakoelise kitarri-sündi-trummi muusika vastuvõtt oli soe ning seepärast tõmbab Eestisse ka tagasi.

Kilingi-Nõmmel sõlmiti sõprus nelja Paide poisiga, mis päädis Ans. Anduri esimese välislähetusega aasta alguses Turkus. Goodnight Monsters räägib Anduritest kui väga toredatest inimestest ja mõnusa muusika tegijatest. Nende viimast albumit "Topeltvikerkaar" nimetavad põhjanaabrid lausa fantastiliseks.

Goodnight Monsters salvestas oma esimese plaadi "The Brain That Wouldn't Die" 2004. aasta suvel. Lindistamise käigus ei mõelnud poisid kuigi palju helikvaliteedile ning nende salvestist on nimetatud suhteliselt lo-fi-ks, mis annab aga Valtteri sõnade järgi nende muusikale juurde soojust ja orgaanilisust. Kahekesi salvestatud albumilt võib leida 2-minutilisi poplugusid ja pikemaid instrumentaalseid vahepalasid. Hetkel käib nokitsemine uue plaadi kallal, kuhu on juba kaasatud ka nende abistajad-sõbrad :)

Rääkides Soome alternatiivsest muusikast mainib Valtteri, et hetkel on nende maal plahvatuslikult tekkinud erinevaid nn indie-bände ning ta prognoosib selle aja jätkumist. Sarnane olukord Eestile. Parima näitena toob ta välja kollektiivi Penniless, kes on juba üsna pikka aega tegutsenud ja tõmbab paralleeli Pixies´ega, kuid peab neid veel paremateks.

Goodnight Monsters esineb koos Ans. Anduriga kolm korda:

10. mai Von Krahli teatri baar. Kontserdite sari Odessa Pop. Kolmas osapool Põhja-Iirimaa elektropop-duo Oppenheimer.

11. mai Tartu klubi Rock&Roll. Seksoundi tantsupidu: kogumikplaadi "Kohalik ja Kohatu 2" esitlus. Kolmas osapool Honey Power.

12. mai Viljandi Rubiin. Seksoundi tantsupidu: kogumikplaadi "Kohalik ja Kohatu 2" esitlus. Kolmas osapool Viljandi tõusev täht Lack Of Eoins.


Goodnight Monsters Myspace´is
Goodnight Monsters ja ametlik kodukas
Penniless Myspace´is
Seksound
Odessa Pop

Kommentaare ei ole: