esmaspäev, mai 7


Eesti sõltumatu muusika kogumik "Kohalik ja Kohatu 2"
(Seksound, 2007)

"Kohalik ja kohatu 2" viib kuulaja endaga kaasa avastama ühes rütmis hingavaid kui ka erinevaid ja teineteisest eristuvaid Eesti helimaastikke, mis asuvad tegelikult kitsal ja piiratud territooriumil, põimuvad, mõjutavad, vastanduvad.

Kogumikult leiab kokku 18 lugu, pikkustes 0:47 - 5:19 minutit. Kuuleb nii eesti kui inglise keeles või sootuks sõnadeta palasid. Ilus Eesti muusika on pakendatud vastavalt ka väga kauni kujundusega ümbrisesse.

Eesti on rikas ja peaks selle üle oskama uhkust tunda. "Kohalik ja kohatu 2" on vaid väikene läbilõige sellest, mida tehakse praegusel hetkel stuudiotes, kodudes või sõprade pool. Siiralt ja armastusest muusika vastu. Kui leidub ikka veel inimesi, kes peavad Eesti nn indiemuusikat uimerdavaks, ambitsioonituks ja mingiks suvaliseks nühkimiseks, võivad leida siit küll mingil määral kinnitust, kuid samapalju ka materjali oma arusaamade korrigeerimiseks, silmaringi laiendamiseks.

Minu jaoks on käesoleva salvestise laeks Mirabilia "Make It Shine", Pia Fraus "Yenissey", Picnic "Who Do You Love". Vaiko Epliku & Eliidi lugu "November" viib ikka täiesti oma radapidi ekslema ning kisub sind kuskile magusalt ja veidi igatsevalt kaasa. See on nii hea ja kohalik. Samas leiab aset meeldiv taaskohtumine Ans. Anduriga "Parklate linn", Barbariziga "Muda", Orelipoisiga...

"Kohalik ja Kohatu 2" oma eelkäijaga on kingitus igale muusikast lugupidavale inimesele. Neilt kogumikelt võib kuulda artiste, keda ehk jääbki vaid antud üllitis esindama, aga kindlasti ka tulevikutegijaid.

Osta

Esitluskontserdid tulekul :
Seksoundi Tantsupidu Goes Crazy
11. mai Tartus, Rock&Roll (Honey Power, Ans. Andur, Goodnight Monsters (FIN))
12. mai Viljandi, Rubiin (Lack Of Eoins, Ans. Andur, Goodnight Monsters (FIN))


Vaiko Eplik ja Eliit - November

2 kommentaari:

evert ütles ...

Kaaned võib kohe ära visata aga sisu oli üllatav.. eriti see, et The Dildos seal sees istus(:

Penny Lane ütles ...

Kaaned kohe ära visata?