neljapäev, aprill 12

Uudiseid Seksound´ilt

Seksound on Eesti parim muusikaleibel. Ok, see pole eriline uudis, seda teatakse niigi. Seksound on sattunud itaaliakeelse saidi (www.indiepop.it) huviorbiiti. Sellega seoses on avaldatud plaadifirma all tegutsevate artistide salvestiste arvustusi: Pia Fraus, Dreamphish, Ans. Andur, Bad Apples, Honey Power, kogumik "Kohalik ja Kohatu". Kes keelt valdab, saab ehk midagi kasulikku kõrva taha panna ja ka mind informeerida. Kogu info leiab all pool antud lingilt.

Seksound on kohe peagi lettidele lajatamas suurejoonelist kogumikku "Kohalik ja Kohatu 2" - Eesti hetke independentmuusika parematest näidetest. Reliis on siis järg paar aastat tagasi ilmunud samanimelisele kogumikule. Plaadil on esindatud näiteks Vaiko Eplik, Jaan Pehk, Ans. Andur, Honey Power, Soterios (?) jpt.

Seksoundi rüpes on aga alustanud tegevust uus projekt, mis kannab nime Jaan ja Rein. Duo koosneb Jaan Pehk ´ist ja Seksound´i väsimatust eestvedajast Rein Fuks ´ist. Praeguseks on ilmunud kaks suurepärast lugu "Suusad on" ning "Puu". Esitaja Jaan, sõnad ja muusika Rein Fuks. Viimase loo näol on tegemist Ans. Andur meets Pia Fraus´iga. Mõnus on kuulata Orelipoissi ka tõsistemas toonides laulmas. Imeilusad sõnad, mõnus tunnetus ja armas metallofon. Singel "Puu" peaks olema saadetud ka parimatesse Eesti raadiotesse. Kas on oodata kauamängivat? Rein Fuks vastas, et kui jaksu, siis kindlasti.


Seksound´i uudistest ka veel nii palju, et Pia Fraus tegeleb hetkel aktiivselt uue materjali salvestamisega ning mõne aja pärast on võimsaid ja jalustrabavaid uudiseid oodata. Hoidke kõrv terav!


Itaalia keeles artikkel saidilt www.indiepop.it
Seksound
Pia Fraus


4 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Aga meie oleme nii independent, et meid isegi ei kutsuta selliste kogumike peale :P.

Penny Lane ütles ...

Tuleb nii välja

Oliver ütles ...

Miks see Soterios seal küsimärgiga on? Tegemist ju suhteliselt independent suhtumisega tehtud päti-ska'ga. Ja nagu viimasel ajal on trendikas arvata, siis indie pole ju mitte muusikastiil vaid suhtumine.

Penny Lane ütles ...

Mõnes mõttes on vahe, kas asi on hea või mitte nii hea. Aga kuna tegemist on siiski kogimikuga, mille nimeks "Kohalik ja Kohatu", siis tegelikult sobib see küll jah. See küsimärk on minu enda jaoks.:)