laupäev, aprill 7


Jarvis Cocker "Jarvis"

(
Rough Trade, 2006)

15-aasta vanune koolinolk Jarvis Cocker pani kokku oma esimese bändi ja sellele sai nimeks Arabacus Pulp, mõni aeg hiljem lihtsalt Pulp. Tõenäoliselt ei osanud ta sellel ajal ette ennustada, et teeb punti järgmised 24 aastat. Ok, kui sul on piisavalt vanemaid ahhetama panevat järjepidevust võid ju bändi teha veerandsada aastat ja veel kauemgi. Tiba keerulisem on aga minna muusikaajalukku kultusliku plaadiga. Pulp´i "Different Class" seda kindlasti on - hitid "Common People", "Disco 2000" jne. Aasta 1995. 24 kuud enne sajandivehtust reliisitud "This Is Hardcore" pole sugugi kehvem.

Möödunud aasta lõpus lõi Jarvis Cocker letti oma sooloplaadi. Mida ikka pikalt mõelda - "Jarvis" on antud üllitisele väga sobilik nimi. Lihte ja konkreetne nagu ka selle sisu.


"Jarvis" on aga niivõrd hea plaat, et ma olen seda viimased paar nädalat vähemalt korra päevas kuulanud. Ja ei tüüta ära. Albumi peen detailirohkus tõmbab. Avasingel "Don´t Let Him Waste Your Time" töötab esimesest taktist peale. Lugesin kuskilt kunagi, et tegelikult on kõne all olev lugu esmalt kirjutatud hoopiski Frank Sinatra tütrele Nancy Sinatrale, kelle 2004. aastal ilmunud plaadil see ka oli. Mõndade jaoks on Nancy Sinatra versioon parem. Ei oska kommenteerida, kuna pole seda ise kuulnud.


Üldiselt on albumi meeleolu rahulik, positiivne ja muhe ning so british: "Black Magic", "Disney Time", "Baby´s Coming Back To Me", "Tonite" kannavad endast sõbralikku ja elujaatavat emotsiooni. Sellel plaadil on kõike - kitarr, klaver, bass, trummid, sünt, erinevad efektid, saksofon, timpan, kellad, flööt, vibrafon, keelpilliorkester jne- kõik aga maitsekas tasakaalus. Ja Jarvis Cocker´i vokaali ei peagi kommenteerima. Penny Lane soovitab.

Peale Pulp´i puhkusele minekut on Cocker löönud kaasa ka koos Jason Buckle´iga projektis nimega Relaxed Muscle.


Jarvis Cocker Myspace´s
Relaxed Muscle Myspace´s

2 kommentaari:

Noora Yue ütles ...

kas sulle ei tundu, et ta oleks ilusama poole Pulpist justkui kaasa võtnud ja selle täiuslikult tööle pannud?

Penny Lane ütles ...

Kui sa pead ilusama poole all silmas sellist rahumeelsust ja ksülofonide ja kellade kasutamist, siis olen sinuga nõus. Aga kui võtta lihtsalt lugusid, siis on ka Pulp´is seda ilusat poolt väga palju.