neljapäev, juuni 12

Eksperimentaalansambel rasKatarsis esitleb debüütalbumit


Paar postitust tagasi kirjutasin natuke oma mõtetest, mis tekitas mulle ansambel rasKatarsis. Hea meel on nüüd teada, et neil on valmis plaat, mida täna esitlema asutakse:

Neljapäeval, 12. juunil esitleb NO99 teatri jazziklubis oma debüütplaati kolmeliikmeline Tallinna eksperimentaalansambel rasKatarsis, mille muusikalisi mõjutusi võib leida nii mogwailikelt postroki helivallidelt, kingcrimsonlikest progekeerdkäikudest kui ka ühemehebändide idiosünkraatilistest sepitsustest.

”Meie esimesele täispikale plaadile jõudnud muusika on ühtaegu lihtne ja keeruline, helge ning tume, kaasaegne ning ajatu. Sellest ei puudu ka metallist kajakate roostesed käuksatused ega tuulegeneraatorite mantralikud rütmid," kirjeldab esikalbumit bändi kitarrist Urmo Mets. rasKatarsise muusikaga suhtleb suurepäraselt ka meeldivalt ebatraditsioonilises formaadis plaadikujundus, mis sisaldab fotosid ja kollaaže bändiliikmetest, Narva linnast ja selle elanikest. Albumit on võimalik soetada nii esitlusõhtul kui ka hiljem plaadipoodidest.


Peale rasKatarsise astub nende esitluskontserdil lavale veel kaasahaaravaid ämbientseid meloodiaid esitav Zuuluis & Ideala ning eesti eksperimentaalproge skenes juba koha omastanud Rumour Is News.


Esitluskontsert leiab aset 12. juunil NO99 teatri jazziklubis, pilet maksab 50 krooni. Üritus algab ja esimene ansambel astub lavale kell 19.00.


http://www.myspace.com/raskatarsis
http://www.myspace.com/zuuluisideala
http://www.myspace.com/rumourisnews

Kommentaare ei ole: