pühapäev, detsember 2

Hullumeelne detsember


Tallinnaski pole enam november, saatis mulle üks tuttav sõnumi. Tõsi. Käes on detsember. Lisaks sellele, et on paras aeg hakata mõtlema, mida sõpradele sussi sisse poetada, vajab koostamist plaan, kuidas jõuda kõikidele huvitavatele üritustele, mida käesolev kuu pakub. Neid kontserte, kuhu tahaks jõuda, on hirmus palju. Ja mõned, mis lihtsalt on.

Detsember toob Eestimaale palju nn suuri artiste:


Rahumeelse jõulukuu juhatab sisse nn õudusrokkar Alice Cooper isiklikult, kes esineb "hubases" Saku Suurhallis täna, 2. setsembril. Et asi väga koletuks kätte ei läheks, on mees kaasa võtnud veidi leebema ansambli Foreigner´i, kelle lood "Urgent" ja "I Want To Know What Love Is" võiksid leevendust pakkuma keskealisetele naisterahvastele. Alice Cooper pole aga ainus karm mees detsembris. 22. detsembril esineb samal laval Marilyn Manson, kes Cooperi sõnul on teda jultunult kopeerinud.


5. detsembril on juba ma-ei-tea-mitmendat-korda taas siinmail ehk Tallinna näituste messikeskuses Bryan Adams. Mõned aastad tagasi lubas Jüri Homenja, et ta on küllaltki varsti sama kuulus nagu kähedahäälne Kanada ballaadimeister. Pole kuulda olnud, et superhiti "Klaver" autor kusagil suurejoonelist live´i andmas on, aga... Saatest "Haara mikker" piisab.


Järgmisel päeval (6.detsember) esineb Saku Suurhallis Joe Cocker, kes toob kaasa oma pika karjääri hittlood.


21. detsembril tuleb Alphaville´i sõpradel jalge alla võtta teekond Linnahalli. Hitisadu lubavad nemadki, sest ürituse nimi on "The Best of Tour".

Samal päeval saab alguse ka traditsiooniline 2-päevane Green Christmas 2007 Rakvere spordihallis. Sel aastal saab ürituse raames ära näha nii mõnegi suurnime. Näiteks esinevad seal Liquido, Paradise Lost ja hulk kodumaiseid kollektiive nagu Ultima Thule ja maailma vallutuslike mõtetega House of Games.


Kodu

21. detsembril esineb ka just äsja albumi ilmutanud John Maus Ameerikamaalt. Tema muusikat saab kuulata Kultuuritehases, Tallinnas. Mees on teinud koostööd näiteks Ariel Pink´iga ning Animal Collective´i seltskonnaga.


Myspace

Detsember on täis tikitud väiksemaidki tähti, kes tõenäoliselt siiski palju suurema elamuse pakuvad, kui nii mõnedki suurelt välja reklaamitud "surnud artistid":

Kindlasti tuleb ära käia kohtamisel Eesti rokiajalooga. 12. detsembril klubis Rockstarz annavad esitluskontserdi Jim Arrow & Anachrones, Shower ja Nice Try. Kellel Imre Orro vinüül sirgeks kuulatud, saavad selle soetada CD-l. Nõnda ka muidugi Shower´i ja Nice Try´i muusikat. Detsembri kuu kõige parem uudis.

Tegelikult on neid plaate päris kõvasti, mis just nüüd ilmavalgust näevad. Näiteks ansambel Dahling tuleb internetist reaalsusesse ja esitleb oma debüüti "Dahling" lisaks kolmele Läti kontserdile ka Eestis: 14. dets Tartus, 16. dets Tallinna Raekoja platsil ja 20. dets von Krahlis.


Esitletakse ka singleid. Folk-rokk orkester Diskreetse Mango Trio annab aimu, millega nad hetkel stuudios tegelevad ning 13. detsembril on võimalik von Krahlis kuulda nende uut materjali ja soetada singel "Hea mees", kust leiab ka Plastic Whore´i (Chopper) remixi. Külaliseks Svjata Vatra.

Korraks pilk Tartusse:

13. detsembril saab alguse ka
Go See Your Neighbour Tour. Selle sama tuuri raames, sai möödunud aastal Eesti publikule tutvustatud geniaalsemat Läti bändi Mona De Bo´d, kes sel aastal kutsuti Plink Plongile ning kustumatu mulje jättis. Nüüd on Mona De Bo tagasi ning annab koos sõprusbändi Honey Power´iga korralikus koguses live´e: 13. dets Tarus G-klubis, 14. dets Valga Rokiklubis, 15. dets Riias (ühes suures kohas) ja 16. dets Tallinna Juuksuris. Põhja poolt on naabreid esindama palutud sünt-pop bänd The Rollstons (nendest kirjutan varsti pikemalt.)

Kodu

13. detsembril toimub ka Indieshit. Sel korral siis neljapäevasel päeval, live-esinejaks ÖÄKK. Sel juhul tasub enne käia Genialistide klubis naabreid kuulamas ja siis Maailma tantsupeole.

13. detsembril on Tartus veelgi muusikat. Bluesitrio Bullfrog Brown esitleb Eestimaal esmakordselt oma EP "Tundra". Seda Trehvis.

6. detsemril Tallinnas ja 8. Tartus saab kuulata kihvti nimega ühendust The Dildos (Rainer Jancis ja Konrad Wild).

14. detsembril toimub sünnipäevahõnguline Diletantide Avangard. Juba 10. korda ja Kultuuritehases Polymer. Üritus on alati silma paistnud meeletult suure esinejate nimekirjaga. Nii ka sel korral. Siinkohal tekib jälle kiusatus öelda, et seal ma ei tahaks kindlasti olla helimees. On juhtunud ka seda, et ajakava nihkub konkreetselt nii palju, et esinejad praktiliselt esineda ei saagi. Loodetavasti läheb seekord kõik plaanipäraselt. Uksed avatakse kl 19 ja torti pidavat ka saama. Esinevad näiteks: Eliit, Stella, Luarvik Luarvik, Kurjam, Ultramelanhool jne ning trobikond DJ-d.

Kodu

Üritusi on kindlasti veel ja veel ja veel. Aga ma enam ei jaksa. Hullumeelne detsember ehk mida võtta, mida jätta?


Aga lõpetuseks veidikene kuulamiseks muusikat Lätist. Eile soojendasid nad Wedding Present´it Riias: ansambel SatellitesLV


6 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Seda kõike on tõesti liiga palju. Nagu oleks jõuluhullus jõudnud ka muusikamaailma. Või kardavad kõik seda, et jaanuaris pole rahval enam kopkatki raha. Igal juhul kurb, kuna selle seisu järgi jääb suurem osa asjadest nägemata-kuulmata.

k6rvaklapp ütles ...

Tartus on viies detsember Vanemuise kontsertmajas veel Kimmo Pohjonen. Mida mina lähen küll vaatama. Kultuuri poole pealt ka PÖFF, aga muusikafilme Tartusse nagu eriti ei tulegi. Kahjuks.

stillbill ütles ...

21. detmsebril veel mutant disco 10. sünnipäev ja röövel ööbik krahlis:)

Penny Lane ütles ...

õu, beibi. Röövel Ööbik!!!

Anonüümne ütles ...

Tänks selle 14nda detsembri ürituse mainimise eest (;

Penny Lane ütles ...

Alati teie teenistuses ;)