kolmapäev, november 28

Deborah Harry "Necessary Evil"

(Eleven Seven Music, 2007)

Kes oli enne Madonnat? Just, see oli punk-rock ansambli Blondie kummastavalt ilus solist Deborah Harry, kelle lavalise oleku videos "Heart of Glass" praegused R´n´B pepuhõõritajad välja naeraksid. Enne muusikasse tulemist töötas ta küll Playboy Bunny´na, kuid temast ei saanud kunagi lihtsameelselt meestega flirtivat artisti, nagu oli näiteks Marilyn Monroe. Ta oli punk, eneseteadlik, kuid samas ka kohmakalt naiivne.

Praegu on Deborah Harry 62-aastane ja "rokib" edasi ja laulab ikka: what is love või don´t touch me, you´re too hot.

"Necessary Evil"on tema 5. sooloalbum, mis on täis väga häid tantsulugusid, milles on Blondie´le iseloomulikku minekut küündides kohati mõnusa
garage rockini.

Võib-olla, et eelmise plaadi ilmumisest on möödas 14 aastat, on käesoleva aasta omasse kogutud 17 lugu, mis minu jaoks on ühe plaadi jaoks palju. Ei saa öelda ka, et kõik lood on nii head, et oleks patt jätta mõni kõrvale. Ometi on siin ka päris mitu väga head pala, mille tõttu õigustab end album siiski ära. Kui see oleks minu teha, siis ma võtaksin ära pooled lood, eriti viimase ("Paradise"), mis on ehtne vanurite turvaline ja igav muusika. Ja koleda saksofoniga. Rasvaselt trükiksin nimed "Two Times Blue", "You´re Too Hot", "Dirty and Deep" ja "Necessary Evil". Hitte on siin plaadil omajagu.

Kodu
Myspace



Deborah Harry - Two Times Blue

3 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Blondie ja punk? Ehk ainult päris alguses. Need lood, mida kõik teavad, kasutavad pungi stilistikat ainult väikeseks vürtsiks. Kõige muu eest tuleb tänada Mike Chapmani (Sweet, Smokie, Suzi Quatro jpt.) produktsioonigeeniust ja muidugi Debby võrratut väljanägemist.

Anonüümne ütles ...

Päris nii ei saaks ka ikka blondie kohta öelda. Hea bänd on ja punki on parajalt.

Penny Lane ütles ...

Ei saa jah. Sel juhul olid lood ikkagi väga head, mida prodjuusida.