neljapäev, juuli 19

Surmamõistetud CD appihüüe


CD-d on minevik, arvavad paljud tulevikuvisionäärid. Minule, kui CD-plaatide ja vinüülide armastajale, ei meeldi selline jutt teps mitte. MP3 on küll väike, võtab vähe ruumi ning inimene saab oma meelispala hõlpsasti internetist alla laadida. Ametlikult ja väikese tasu eest ei tohiks selline viis muusikat omandada käia kellelegi üle jõu.

Reklaamiühiskonna inimestena ei peeta tihtipeale lugu enam mitte kogu albumi kunstilisest väärtusest ja terviklikkusest, vaid kindlat pleilisti omades kuulatakse oma lemmikloost väike osa ning "keritakse" üsna pea järgmise muusikapalani. Klipid, klipid ja vähene süvenemisvõime. On muidugi ka koos kujundusega ja muu säärasega MP3-s kätte saadavaid albumeid. Tegelikult ei saa ju sellise variandi vastu olla midagi, kui sama väljaannet oleks võimalik kätte saada ka füüsilisel kujul.


Albumimüügi numbrid kukuvad igatahes kolinal ning erinevad plaadifirmad mõtlevad uusi väljundeid. Visionääride poolt surma mõistetud CD-le püütakse siiski veel hing sisse puhuda ja viimane tarbijale senisest atraktiivsemaks muuta: Disney kompanii plaadifirma Hollywood Records toob augustis turule uue põlvkonna CD -plaadi ehk CDVU+.

Muusika on plaadil endiselt võtmekohal, kuid plaadil leidub hulganisti lisasid, mis peaks fännid poodi kihutama, sest seda kraami pole võimalik hankida kusagilt mujalt.
CD-lisad on umbes sarnased nagu DVD-plaatidelt leitav lisakraam - digitaalne ajakiri artisti kohta, laulusõnad ja fotod. Kõik see peaks olema tarbijale lisapõhjus plaat osta.

Ühtlasi on lahti saadud plaadikattest - pakend on taaskasutatav.
Lisasisu saab kasutada nii internetiühendusega arvuti abil, siis on võimalik veel ühtteist täiendavat juurde laadida, aga ka autonoomselt, ilma netis istumata.

Kõik lisad on toodetud spetsiaalselt plaadi jaoks, seega ei üritata ratsutada vana materjali seljas: vanu videoklippe plaadilt ei leia. Esimesena ilmub 7. augustil uues formaadis The Jonas Brothersi uus album.

2 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Nood "visionäärid" vist ei mõista, miks mp3 nii edukas on: vähe üleliigseid asju, kaasaskandmiseks on vaja väga pisikest mängijat jne. "Inimesed liiguvad kaasajal suurtel kiirustel ja hulgakaupa", ütles meie eelmine president ja kummalisel kombel tabas täppi :P. Mina pakuks välja idee - mp3-mängijaga ühilduv CD-karp. Suuremalt jaolt on need mängijad USB-liidesega, niisiis tuleks teha võimalus ühendada neid selle kaudu. Mõtle, kui tore: ostad plaadi, võtad ta kilest välja, ühendad pleieri karbi külge ja saad juba enne kojujõudmist kuulata. Ning kodus võtad plaadi välja ja kuulad seda paremates tingimustes ning parema tehnikaga.

Anonüümne ütles ...

Aga sel juhul jääks see ärevusmoment liiga lühikeseks! :)