teisipäev, juuli 31

Tegan & Sara "The Con"

(Vapor/Sire, 2007)

Tegan ja Sara on identsed kaksikud ja nad tulevad vahtrasiirupi maalt Kanadast. Poisilikud tüdrukud ei ole siin, et sulatada südameid või halada kurvast armastusest. Pungiliku välimusega kaksikud on isepäised, mängivad pilli ja kirjutavad lugusid. Loomulikult laulavad ka. Koos. Hästi haakuvad hääled on nende kaubamärk. Vahel meenutades Gwen Stefani´t No Doubti aegadest. Kihvte käike mängivad kitarrid, mahedad trummibiidid ja aeg-ajalt juhuslikult kõlavad sündipartiid on albumil "The Con" omal kohal.

Viienda albumi juures tuli plikadele seltsiks Chris Walla, kes on tuntud bändist Death Cab for Cutie. Muusika iseloom pole sellel albumil siiski väga muutunud. Nad on nurgelised, kartmatud ja enesekindlad. Esilagsel kuulamisel väga meeldejäävaid meloodiaid pole. Nende helikeel ja maneer sobib ideaalselt muutuvasse maailmavaatesse, kus naised ei taha elada enam meeste poolt loodud maailmas. Nad pole sellest pääsemiseks agressiivsed vaid teevad seda, mis meele järgi ja huvi pakub. Ja seda väga lihtsas ja haaravas võtmes.

Myspace

Tegan And Sara - Relief Next To Me

1 kommentaar:

rupert ütles ...

Nendest tüdrukutest ei saa kunagi liiga palju. Iga kord suudavad nad üllatada, mitte olla needsamad, ühesugused.
Näiteks viimasel albumil natuke rockilikum lähenemine. Vihased tüdrukud :)

Iga uue albumi väljatulekuga peab üle vaatama, millised nende soengud siis nüüd on. Nad muudavad enda juukseid nii paganama tihti :)