pühapäev, juuli 29

Lätlased on paremad kui eestlased

Penny Lane´i suurim hirm läks seekord täide: üle piiri Lätti ei pääsenud, mistõttu jäi nägemata kaua igatsetud Badly Drawn Boy ja palju muud. Kuid siinkohal on hea meel tervitada esimest külaliskirjutajat siinses keskkonnas, teemaks festival Positivus AB.

Penny Lane presents - Berit Niin:

Salacgriva oli väike ja kena koht männimetsas mere ääres, Lätis. Minu ootused Positivus AB suhtes olid suured, aga kui kohale jõudsime, siis sadas vihma ja üritus nägi üsna nukker välja. Inimesi oli vähe ja lavaesine porine. Hakkasin kohaletulekut peaaegu et kahetsema.

Õnneks laulis Badly Drawn Boy päikse välja ja edasi läks kõik ainult paremaks. Mumiy Troll meeldis lätlastele eriti ja esines üle 2 tunni.

Teisel päeval oli täielik festivali ilm ja inimesi oli palju rohkem. Üritusel oli palju eestlasi ja nägin ka mitmeid tuttavaid nägusid.

Lätlased on hoopis teistsugune publik kui eestlased, nad olid nii rõõmsad ja energilised ja ka kontsertide vahel võis pidevalt näha inimesi tantsimas.

Kogu ürituse parim esineja oli minu jaoks Stereophonics, tekkis ikka õige festivali tunne. Ka James küttis publiku üles ja kutsus inimesi lavale tantsima. Ei kujuta ette, et eestlased oleksid mõnel kontserdil laval nii ennastunustavalt tantsu vihtunud.

Ainuke, mille üle võiks nuriseda, oli toitlustus üritusel ja terves Salacgrivas. Festivalil ei olnud kuigi palju söögikohti ja ka mujal olid paljud kohvikud ja restoranid nädalavahetuseks suletud.

Üldiselt aga jäi Positivus AB-st ikka positiivne mulje ja kui järgmisel aastal sama lahedad esinejad on, lähen kindlasti veel.

Roy Strider kirjutab Päevalehes

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga bueno üritus!

Terje ütles ...

Väga bueno!
Ma kusjuures isegi nautisin omal moel seda, kui vihmalahinas BDB-d kuulama pidin...Ja see, et üritus praktiliselt rannaliival toimus, oli ka veel eriti vinks.
Lootsin sind seal näha, Penny!

Anonüümne ütles ...

No Jamesi oleks küll kuulanud ja megalt nautinud. Laulusõnad peas, omal ajal sai palju kuulatud. MMMMM