kolmapäev, märts 21

Eesti telemaastikul alustab peagi tööd uus muusika- ja kultuurikanal TV 4

Aprillis alustab Eesti kaabeltelevisioonivõrgus testperioodi uus meelelahutuslik, kuid kultuurselt hariva eesmäriga kanal TV 4. Esialgu on tegemist muusikakanaliga, kus mängivad viimaste kümnendite parimad hittlood, kuid sügisest alustatakse juba kvaliteetse täisprogrammi saadete edastamisega.

Projekti käimalükkajaks on Priit Pedanik koos professionaalse meeskonnaga, kellel tele- ja meediavaldkonnas ligi kümme aastat kogemust – seltskond, kellel on olemas tehnilised teadmised, vahendid, ideed ning vaimujõud teha midagi enamat kui kuiv muusikakanal.

Pedaniku sõnul on sügisest alustav programm suunatud eelkõige mõtlevale ja arutlevale, veidi teistsuguse nurga alt kultuurist huvitet inimesele.

“Tahame kaasata protsessi võimalikult palju auditooriumi, rääkida ühiskonna valupunktidest ja vahel ka neisse sisse torgata, mida ei saa ehk nii teravalt teha teistes kanalites. Filmi- ja muusika osas on soov koostööd teha ajakiri Muusa kultuuri- ja filmipealiku Dagmar Reinoltiga. Oma käe kokkupuutepunktide leidmiseks on ulatanud meile Eesti suurima muusikateemalise internetikeskkonna Rada7.ee tegijad,” rääkis Pedanik. Tema sõnul kiitis idee heaks ka Ilmar Raag, kes andis lubaduse nõu ja jõuga kanali käivitamise juures abiks olla. Programmikonsultandina on meeskonda värvatud FHMi peatoimetaja Robert Kõrvits.

Saadetes ja uudistes leiavad kajastust erinevad tahud linnakultuuris, kino, kunsti- ja teatrimaailmas toimuvast. Ekraanile jõuavad ka pisemad sündmused, mis ehk mujal silma ei torka, kuid on oma sisult teinekord kvaliteetsemadki. Kindlasti tulevad käsitluse alla ka disaini- ja tehnikateemad, poliitika, erinevad telemängud ning huvitavad eksperimendid. TV 4 meeskond on avatud koostööle kõikide programmitootjatega.

TV 4 plaanid on esialgu tehtud viie aasta peale, hetkel oodatakse ringhäälinguloa saamist ning käivad läbirääkimised kaasfinantseerijatega. Kaabellevioperaatoritest on pakkumised esitatud nii STV-le kui Elionile, läbirääkimised käivad Starmani ja Telsetiga. Programmi on plaanis edastada pea kogu Eestis.

Kommentaare ei ole: