teisipäev, märts 20

Ahvide vabariik

Lugesin täna kuskilt, et aprillis tuleb kontserttuur "Armastatud superhitid läbi aegade" või midagi taolist. Üles astuvad näiteks praegu Eurovisiooni laineharjal surfav Gerli Padar ja endised meistrid Ivo Linna, Maarja, Koit Toome ja oli vast paar artisti veel. Kogu paraadi, kus tulevad esitamisele näiteks Abba ja Robbie Williamsi looming, juhib (tõenäoliselt) Juhan Paadami mantlipärija Marko Reikop, kes avaldas imestust, et sellist asja pole Eestis varem tehtud. Reikop on muidu tark ning laia silmariniga mees, kuid kindel rahategemine võib ka nutikamad pead segi ajada.

Muusikalidest vettinud Eesti toodab aina juurde kulunud ideid ning enamik meie rahvast mälub heakskiitvalt kaasa. Hea näide on kasvõi Mari-Leeni või Leenu tituleerimine Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta uustulijaks. Ja kuidas ta tuli? Paksuks söönud Sven Lõhmuse produtseeritud kaveriga (peamine hitt "Rahutu tuhkatriinu"). Lõhmus on samuti tark mees, mis puudutab läbi muusika raha tegemist. Kurvaks tegev on ka tõik sellelt samalt ürituselt, et meie vabariigi üks parimaid laulukirjutajaid Vaiko Eplik sai ainsa tunnustuse nn hittloo eest, mis pole tema enda kirjutatud. See on kaver, seega ohutu.

Suure suuga kollasest ja roosast nõretav Kanal 2 saade "Reporter", kes teeb iga päev mingitest eriti mõttetutest taludest Rain Kelgu juhtimise all otselülitusi, lubas teha väikese ülevaate sellest, mis Illusioonis toimus. Ma kannatasin eile terve saate teise poole kannatlikult välja, et näha, kuidas meedia üritust kajastab. Sain vaid kaadri Tannust ja Sal-Sallerist (maksimaalselt 10 sekundit). Aga eks see ongi olulisem, mis kuskil Võrumaal Mardi talus toimub. Ja nii palju saavad siis sõna peale The Sun´i teised Eesti muusikud.

Ja ega enne sind ei võetagi tõsiselt, kui sind pole olnud seltskonna veergudel. Korduvalt, korduvalt ja korduvalt, jälle ning uuesti. Enne ei julgeta sinu headuses või "headuses" veenduda. Kes ikka usaldab oma mõistust ja vaistu. Nii käib "kitarrivirtuoos" Francis Goya naistepäeval meie daamide südameid murdmas aina enam lahjemaks minevate armastuslugudega. Nii me otsime superstaari USA eeskujul, sest rahvas nõuab ju ka siin superstaari! Seepärast me avastamegi enda keskelt aina enam ja enam ahvipärdikuid. Solaariumis kollaseks päevitunud näod.

Kommentaare ei ole: