esmaspäev, veebruar 12


Sondre Lerche "Phantom Punch"
(Astralwerks, 2007)

Kadestamisväärselt paljuga oma 24 eluaasta jooskul hakkama saanud Norra andekas laulja-laulukirjutaja ja kitarrist Sondre Lerche on tõendiks, et mõni nõrgem loomeperiood vaheldub tugevamaga. Jõulisema poole näitaja on käesoleval aastal ilmumud mehe neljas stuudioalbum "Phantom Punch", mis paneb pika puuga ära tema möödunud aastasele swingilik-jazzilikule üllitisele "Duper Sessions", mis on sisuliselt nagu Jamie Cullum´i "Twentysomething". Käesolev plaat on suurepärane jätk debüütalbumile "Faces Down", mis ilmus 2001. aastal.

Lerche on jõudnud tagasi oma meloodiate juurde ning jätkanud maitsekat pop-rokilikku liini ja see tuleb tal ka väga hästi välja. LA-s koos oma bändiga salvestatud plaadile on püütud primitiivsemaid helisid, mõned lood on võetud nn ühe võttega live´is, taotletud on lihtsust.


Kõige enam jäävad kõrva lood "Say It All", "Face The Blood", "She´s Fantastic", kus tuleb välja Lerche omanäoline viiside meisterdamise oskus, positiivne lähenemine ja pulbitsev energia. Plaadilt kuuleb palju haaravaid meloodiaid, kaasakiskuvaid pillikäike ja mõnusalt vahel veidi kärisevat vokaali.

Kommentaare ei ole: