neljapäev, oktoober 29

Uus muusikasaade


Pühapäeva õhtuti kell 21 on Klassikaraadio eetris saade „Areaal“, mis tutvustab olukorda uue ja põneva eesti muusika levikualal.

Saade tutvustab viimasel ajal eesti muusikamaastikule tugeva jälje jätnud artiste ja ansambleid – potentsiaalselt kultuslikku muusikakultuuri. Võimalik, et selle muusikata tuleks tühja koha peale leiutada midagi vähemalt sama meelier(g)utavat. Alles aastate pärast näeme, kellest kujunevad suures plaanis uued suunanäitajad, kuid juba praegu on õhus kaalukana näivaid värskeid ideid, mis on saanud laagerduda just Eestimaises kontekstis. Püüame need ideed õhust kinni!

„Areaali“ siht on haarata võimalikult erinevaid muusikaringkondi eksperimentaalsest elektroonikast rokkiva džässini, pehmest indie'st metalsemate kõladeni, kunstipärasest diskost autentsuse üle vaidleva pärimusmuusikani. Iga saade annab võimaluse tutvuda ühe artisti või ansambliga, süveneda muusikasse ja selle tausta.

Esimeste „Areaali“ sisenevate muusikute hulgas on omapäraste humoorikate lühivormidega silma paistev poeet-muusik Jaan Pehk, tumedaid ja müstilisi doomiatmosfääre loov Talbot, eesti dubi nägu Maikameikers, väga isiklikult ja siiralt oma juurtele toetuv Mari Kalkun,

erakordset energiat kiirgav psühhedeeliakompott Stella, jazzrockile avangardsemaid kõlavärve lisav Phlox, uue laine harjal punkiv Chungin & The Strap-On Faggots, irratsionaalne eksperimentaal-psühhedeelium Kreatiivmootor ja mänglev džässikameeleon Kadri Voorand.

Saadete autorid on kordamööda Tõnu Karjatse, Tauno Maarpuu ja Maria Mölder, saatesarja toimetaja ja koordinaator Maria Mölder.

1. november Jaan Pehk (Tõnu Karjatse)

8. november Talbot (Tauno Maarpuu)

15. november Maikameikers (Maria Mölder)

22. november Mari Kalkun (Tõnu Karjatse)

29. november Stella (Tauno Maarpuu)

6. detsember Phlox (Maria Mölder)

13. detsember Chungin & The Strap-On Faggots (Tõnu Karjatse)

20. detsember? Kreatiivmootor (Tauno Maarpuu)

27. detsember? Kadri Voorand (Maria Mölder)

Esimese saate külaline on laulja, kitarrist ja luuletaja Jaan Pehk, kelle muusikaalased tegemised on seotud bändidega nagu Köök, Eliit, ja Contus Firmus, minevikus ka Claire's Birthday ja Koer. Sooloartistina on ta kasutanud ka nime Orelipoiss, keskendudes otsekohese ja humoorika tekstiga lühivormidele, mis muusikaliselt flirdivad popi klišeedega.

Klassikaraadio


4 kommentaari:

Trash ütles ...

Promon siin spämmilikult oma sõbra bändi, ärge härrased pahaks pange! :)

Igal juhul Tolmunud Mesipuu pani oma esikalbumi kõrge bitrate´iga mp3-e kujul MediaFire´isse kõigile tõmbamiseks üles ja ma kutsun teid julgelt alla tirima ning kuulama. Boonusena on lisaks veel demoversioon loost Ainus poeg, track mida albumilt ei leia.

Plaadi saab tirima panna SIIT

Hoidke eesti hard-rock underground elujõulisena! Kuulake ja jagage muusikat!

Maili Kangur ütles ...

aitäh, Trash! =)

Anonüümne ütles ...

Hurrah, that's what I was seeking for, what a information! existing here at this weblog, thanks admin of this site.

My web page Micro Stakes Bonus **

Anonüümne ütles ...

If some οne dеѕires ехpert view concerning blοgging and site-buildіng then i ѕuggeѕt him/her to pаy a viѕit this webѕіte, Keeр
up the pleasant job.

my blog post; WеbRead ()