neljapäev, oktoober 8

Eestis liigub ringi Aafrika pille tutvustav Joel Sebunjo


Täna, neljapäeval kell 16:00 algab Uganda muusiku Joel Sebunjo ja Peeter Volkonski workshop Aafrika kultuurist Ööülikooli avalikul lindistusel.

Joel Sebunjo tutvustab Aafrika pille ja mängib nendel, Peeter Volkonski räägib 13. sajandil Mali impeeriumi loonud kuningas Sundiata Keitast.

Töötuba toimub Tallinna Noorsootöö Keskuses (Suur-Ameerika 35).

NB: Soodsamaid pileteid (100 krooni) reedel toimuvale Joel Sebunjo kontserdile saab osta ainult Piletilevist ja vanalinna lokaalist Juuksur (Vaimu 1)!


PRESSITEADE KONTSERTIDE KOHTA:

Kontsertsari Muuilm ja Mõnda: Joel Sebunjo (Uganda)

Lähinädalatel annab Eestis hulga kontserte üsna erakordne muusik, sest temasarnaseid kohtab siinkandis harveminigi kui kord aastas – Uganda laulja ja multiinstrumentalist Joel Sebunjo.

Tema muusika segab mitmesuguseid eksootilisi muusikastiile nagu mbalax, mali blues, salsa ja rai. Enamasti eelistab Sebunjo oma lugusid esitada kõrvitsast ning lehmanahast valmistatud keelpillil nimega kora.

Joel Sebunjo kasvas üles Ugandas, õppis mängima mitmesuguseid rahvapille nagu endongo (sisalikunahast keelpill), amandinda (marimba Aafrika eelkäija) ja kalimba (väike metallist klahvidega löökpill, nn. pöidlaklaver).

Ta on õppinud ka Lääne-Aafrika rahvamuusikat (Senegalis, Gambias ja Malis) sealsete tuntud meistrite juhendamisel. Sebunjo repertuaari kuuluvad nii tema enda lood kui Uganda rahvalaulud, mida on täiendatud ja segatud erinevate Aafrika rahvaste lauludega.

Viimased aastad on Joel Sebunjo veetnud peamiselt kontserdilavadel Malaisiast Rootsini ning esinenud koos selliste tuntud meistritega nagu Ba Cissoko, Didier Awadi, Cheb Khaled, Etran Finatawa, Miriam Makeba, Oliver Mtukudzi, Baba Maal, Salif Keita ja paljud teised.

Eestis esineb Joel Sebunjo tuuriga paljudes linnades, teda saadavad Paul Daniel kitarril ja Aleksandra Anstal trummidel.

Kontserdid toimuvad:
09.10 Tallinnas Mustpeade Majas
10.10 Viljandis Pärimusmuusika aidas
15.10 Tartus klubis Trehv
24.10 Pärnus Ammende Villas

Kuula Joel Sebunjot:
http://www.myspace.com/rampadeorg


1 kommentaar:

pytse ütles ...

tegelikult liikus ta ringi Juuksuris