esmaspäev, august 17

Muusikadieet on läbi

"Tere, võõras," peaksin vist enda kohta siin ütlema. Aga pole probleemi, saame tuttavaks!


Suvi vist seepärast ongi, et oleks põhjust heaks mitmeks nädalaks kontakt korralikult seinast tõmmata. Mina käisin interneti ja muusika võõrutusravil ühes pisikeses Itaalia mägikülas. Polnud ei telekat, arvuteid, ajalehti. Oli vaid üks kohalik muusikaraadio Radio Kapital. Täitsa okei musavalikuga. Aga ühest asjast sain ma esimese nädala lõpuks juba aru - Itaalia inimesed ei armasta muusikat. Poodides, kohvikutes, vabaõhuüritustel valitseb vaikus. Oli vist vaid üks riietepood, kus tuli muusikat ja siis ka kordades kõvemini kui Tartu Kaubamaja Terranovas. Radio Kapital andis aimu, et ka Itaalia kohaliku popmuusikaga pole asjalood eriti kiita. Täitsa hale hakkab tegelikult. Eriti nüüd, kui mul mängib taustaks Vaiko Epliku uus plaat "Neljas". Eestlased on üks õnnelik rahvas.

Päris kuival ma seal Itaalias tegelikult polnud ka. Meie kõrval majas peatus üks UK-st pärit äsja abieluranda jõudnud paar Victoria ja Andrew. Victorial oli kaasas kitarr ja mis veel parem, ta oskas seda mängida. Ja mis veel-veel parem, tuli välja, et ta kirjutab ise lugusid ning ei kõhelnud hetkekski, kui palusime tal mõned neist meile ette kanda. Tema myspace'i leiab siit: http://www.myspace.com/victorianeale

Ühel õhtul sattusime ka kontserdile, kus astus üles kõrval oleva küla poprockansambel. Tundus, et tegemist on ikkagi kohaliku suurnimega, sest inimesi oli kuulama kogunenud päris arvestatav hulk ja võis märgata, kuidas paljudel suu kaasa laulis. Aga noh, tegelikult oli bänd ikka suht masendav. Ei teagi kas öelda, et parem kui mitte midagi.


Eks ma nüüd püüan vaikselt jälle "normaalsesse" ellu tagasi tulla ja end kurssi viia, mis siin kui mujal maailmas toimub. Hea uudis on muidugi, et Badass Yuki võitis Soundwave'i konkursi. Paha on vaid, et ei näinud Momoko Pinsi. Noh, vaatame, ehk annab seda viga kuidagi veel heastada.

Aga aitab minevikust. Vaadakem rõõmsalt tulevikku! Neljapäeval saab Krahlis jälle Featuringi. Mis aga põhiline - Odessa Pop tuleb ka lõpuks suvepuhkuselt tagasi ja peab kohe maha kaks üritust. Reedel Tartus, laupäeval Tallinnas. Kolmanda hooaja avapeol astuvad üles Austraalia artist Pikelet ja meie oma multiinstrumentalist ja mida kõike veel Pastacas. Tartu rahvas näeb lisaks veel ka Mari Kalkunit.



Vaata, loe ja kuula lähemalt www.odessapop.ee

Aga nagu igale augustikuu lõpule kohane toimub ka sel aastalTallinas Kultuuritehase festival. Vii end asjadega korralikult kurssi http://festival.kultuuritehas.ee/

Welcome back!

3 kommentaari:

pytse ütles ...

kui palju alla võtsid?

pytse ütles ...

minuteada ei ole muusikat kunagi liiga palju, niiet igasugune taoline dieet suhteliselt mõtetu

Penny Lane ütles ...

:D

saab olla küll muusikat liiga palju. Alla ei võtnud, sain juurde hoopis :) emotsioone, kui klapid uuesti pähe pistsin. värske.