teisipäev, detsember 18

Dahling "Dahling"

(Tallinn Records, 2007)

Õhus on mentooli. Sellist värsket, klaari ja veidi karget. Hingan sügavalt sisse ning tunne on magusalt rahulik. 13 lugu jutti ja kui tarvis, siis paar korda sama palju veel.

Tartu ansambli debüütalbumil on kiiremaid ja rahulikemaid lugusid, mida iseloomustab meeldejääv meloodia, mõtisklevad sõnad ja korralikud arranźeeringud. Kõik on paigas nagu ühe puhta majapidamise köök, elu- ja magamistuba. Kuskil pole midagi juhuslikku ega kaduma läinud eset. On harmoonia, elurõõm ja kui vaja, siis ka kurbus.

Kvaliteetne ja raadiosõbralik britpop peaks sobima pea kõigile. Siin pole miskit, mis kriibiks keskmise inimese kõrva ning lugude vaheldusrikas ülesehitus nutikate kitarri- ja sündikäikudega pakub ka nõudlikumale kuulajale elamust. Ja see vokaal...

7 aastat tagasihoidlikult imekauneid pop-meloodiaid sepitsenud 5-liikmeline bänd seisab minu arvates nüüd uute väljakutsete ees. Live´idel hitiks mängitud lood nagu "Wild", "On Commercial Breaks", "Menthol" jne ootavad järge. Hüvastijätuhõnguline kaanepilt ehk vihjabki tõigale, et vanemale loomingule on aeg kriips alla tõmmata ja sukelduda pea ees uude olukorda. Igasse Eestimaa otsa ja loodetavasti ka kaugemale.

Myspace

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

hm, täna sain teada, et olen selle armsa Tartu bändi debüütalbumi võitnud ühes loosimises...hetkel on tunne nagu lapsel, kes jõuluhommikul kingitusi lahti pakkima asub -
käekesed lausa sügelevad seda plaadimasinasse panemast ;)

Anonüümne ütles ...

"Kvaliteetne ja raadiosõbralik britpop peaks sobima pea kõigile." No ei. Enne surm.

evert ütles ...

Mu arvates võiksid nad kõikidest lugudest veel singlid teha (noh,et oleks lihtne jõulukinke teha inimestele) ja kõikidele singlitele veel kaasa mingid nunnud (veidi Placebolikud) muusikavideod.

Järgmiseks euroopatuur. Jaa, muidugi? Miks ka mitte. Mõne jaoks ju tundub et nad on eesti jaoks liiga suured - ja ehk isegi nii ongi. Miks ka mitte. Vallutame siis juba terve Maailma.

Ma küll loodan neid kahe aasta pärast Mehhikos laivis näha. Ja järgmisel õhtul San Franciscos.

Ning kahe päeva pärast Luxenburgis. Ja siis järgmisel õhtul veel korra Pariisis. Ning sellest veel järgmisel õhtul Marseille'is.