teisipäev, september 25

Bullfrog Brown "Tundra"

(KWAQ, 2007)

Bluesi trio Bullfrog Brown hoiab oma kuulajaskonda pidevalt ärkvel üsna tihedasti ilmuva materjaliga; olgu see siis mõni EP, kogumik või täispikk album. Alles mõned kuud tagasi esitlesid Tartu mehed special edition´it "Snake and Devils/Uncooked"

"Tundra" on aga 6 looga EP, mis on ehk iseloomult mõnevõrra intensiivsem ja kärsitum kui viimased Bullfrog Browni reliisid. Jõulisem on läbi kitarrivõimendi mängitud suupilli
sound ning viimane soleerib julgelt läbi kogu plaadi. Ometi on siin kõik omajagu tuttav: kitarrikäigud ja kähisev vokaal. Lisaks tuumikusse kuuluva Andres Rootsi, Alar Kriisa ja Üllar Kärti teeb plaadil kaasa Raul Terep trummidel.

Nagu varem öeldud on "Tundra" üsna tempokas, kuid lugude teemad on nukrameelsed kõneledes vaesusest, aukudest hammastes ning püksitaskutes. Kuid vaatamata on meloodiad lõbusad ning ehk see annab lootust, et viletsamad ajad asenduvad päris kindlasti parematega.

EP-lt tõstaksin eriti esile teise träki "Blues For Masters", mille trummipartii nagu poleks
bluesile väga omane, kuid paneb loo hästi tööle ning toob päris korraliku annuse värskust. Kui sõna blues tundub igav ning mitte midagi uut pakkuv, siis "Blues For Masters" lükkab selle arusaama kindlasti ümber.

Kodu
MySpace

Bullfrog Brown - Blues For Masters

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Blues pole igav, blues on elu ise. Aga plaat on lahe !

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

No ei ole siin vaesusest ühtki lugu. Ka rikkad nutavad, kui nad hambaarsti juures on.