teisipäev, september 18

The Go! Team "Proof Of Youth"

(Sub Pop, 2007)

Nagu Arcade Fire suutis sel aastal tõestada, et pärast ülieduka ja imetlust kogunud debüütalbumi järel on võimalik pakkuda kuulajale veel ja veel ning tugev teine album, on seda teinud ka Briti bänd The Go! Team.

6-liikmeline üksus võiks suisa energiast plahvatada. Järg esikplaadile "Thunder, Lightning, Strike" nn. strikes again ning asjaolu, et oled noor, eluvõimeline ja tahtmist täis on leidnud tõestust.

"Proof of Youth" pole leppinud allahindlusega ühegi koha pealt. Heliloojatest, lauljatest ja pillimeestest on võetud kõik, mis nad suudavad anda. Siin on tonnide viisi puhkpille, erinevaid sämpleid ning haaravaid kitarrikäike. Plaadil on segamini girl power´i ilmingud, rokk, tantsumuusika, vanakooli hip-hop ja killukesi `70.-` 80. peavoolu muusikailmingutest.

Liiga palju ühele plaadile? Kusjuures mitte. Arvesse võttes kogu seda esmapilgul moodustunud kompotti ei teki ülekuhjatud tunnet ning kogu asja juures võib vabalt hinge tõmmata. Näites on plaadile lülitatud kaks instrumentaalpala, millest esimene "My World" võiks olla üdini positiivse animafilmi, näiteks "Leiutajate küla Lotte", saatemuusika.

Ülidselt tekitab albumi kuulamine tunde, et kõnnid kuskil tiheda liiklusega tänaval ning närviliste inimeste asemel jalutavad vastu lõputult elurõõmsad ja üdini positiivsed kodanikud. "Proof of Youth" annab mõista, et see elu polegi võib-olla nii kole. See on väga hea tunne.

Kodu
MySpace

The Go! Team - Grip Like a Vice

Kommentaare ei ole: