esmaspäev, august 13

24 Hour Party People


Pühapäeva hommikul ärgates silmasin raamaturiiulil nime Tony Wilson. Ma olin korduvalt sellelt silmad üle lasknud. Paar tundi hiljem lugesin ma blogist Popop, et ta oli mõned päevad varem 57-aastaselt surnud. Imelik kokkusattumus ühte päeva. Neeruvähki.

Kes on vaadanud 2002. aastal valminud filmi "24 Hour Party People" või lugenud Wilsoni enda poolt kirjutatud samanimelist raamatut, teavad pimesilmi nimetada vähemalt kolme bändi, kelle ajakirjanikust mees suurema kuulajaskonna ette tõi: Joy Division/New Order, James ja Happy Mondays. Olles plaadifirma Factory Records ja ööklubi Hacienda omanikke, viis ta Manchesteri muusika maailma keskpunkti. Tõenäoliselt oli ta esimene, kes kandis teles (oma shõus "So It Goes") üle Sex Pistols´it.

Kummastava ikooni Ian Curtis´e elust peaks erinevatel andmetel ilmuma film. Veel sel aastal. Pealkirjaks "Control", mille juures on teinud kaastööd ka noorelt lahkunud muusiku abikaasa Deborah Curtis. Ja loomulikult: vaadake filmi ööpäevaringselt pidutsevatest inimestest.

Filmi "Control" kodukas
Popop

1 kommentaar:

Trash ütles ...

Control´i ootan minagi.