pühapäev, veebruar 14

Next Big Thing - Claire's Birthday

(Penny Lane)

Eile küsis üks sõber, et mis ma õhtul teen? Ma pakun, et mul läksid silmad suurest rõõmust särama, sest õhtul esines Rock Cafés ju Claire's Birthday.

Kuhjasin just CB reliisid voodi peale ja tegin pilti. Lihtsalt mälestuseks või nii. Ma isegi ei tea, miks.

Aga about last night... (nagu DJ Priit Kuusik ütleks)

Eilne oli nii mõnelegi minuvanusele valus tõdemus, et jaa, aeg liigub kiiresti. Alles see oli, kui.. (bla-bla-bla). Teate ju isegi. Ja ma täitsa ehmatasin ära, et ongi võimalik oma sõpradega, keda tead mitu head aastat, rääkida nagu peaks õhtul prillid ninale asetama ja järeltulijatele sokke kuduma.

Igatahes, üks hetk, kui seisin keset seda suurt rahvamassi, kaks kätt taskus, tundsin korraga, et tegelikult nagu polekski mitte midagi muutunud. Kõik on minu elus peaaegu täpselt samamoodi, kui oli siis, kui sattusin esimest korda CB kuulama. Täpselt sama emotsioon. Missest, et Eplik laulab juba tükk aega veelgi paremini, kui "Venuse" peal, missest, et Jaan on neist viiest kõige rohkem muutunud ning et Tohver pole ammu trumme mänginud ja oli tiba kramplik. Missest, et ma täiesti arusaamatul põhjusel mõtlesin loo ajal "Natural Blonde Girls", et miks ma oma juuksed olen tumedaks värvinud. Ja võib-olla oli muutunud ka see, et inimesed teavad laulusõnu peast rohkem, kui ma eelnevatest kontsertidest mäletan.

Kõik lood, mis sellel õhtul ettekandmisele tulid, kõlasid täpselt sama hästi, kui Claire's aktiivselt tegutses. Meenus üks intervjuu, kui Eplik ütles, et tema enam bändi teha ei viitsi, sest üksi on palju parem nokitseda. Eile ma vaatasin ja mõtlesin, et olgu, kuidas on, bändi sobib ta suurepäraselt. Oli näha, et igast liikmest kiirgas välja head meelt olla jälle laval koos. Ja äkki ongi vahel üksi muusikat teha igav :)

Aga minu elu muutus eile küll natukene. Ja ilmselt on see tõesti vananemismärk, aga ma saan nüüd aru, miks inimesed käivad kuulamas bände, mis on hingusel olnud kasvõi mitukümmend aastat, siis kokku tulevad, ümber maailma reisivad ning esitavad vanu hitte. Vananevad bändid nagu vist öeldakse. Või nagu sportlased, kes ei tea, millal õige aeg lõpetada. Mitte, et Claire's oleks vananev bänd. Ei ole. Absoluutselt mitte. Aga ma vist saan nüüd aru.

Aitäh väga meeldiva õhtu eest.


(Delfi)
(Painkiller)
(Painkiller)

3 kommentaari:

Anna-Liisa ütles ...

Issand see paneb mind t6siselt m6tlema tagasi kolimise peale.

Anonüümne ütles ...

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

Penny Lane ütles ...

Sul on aega reedeni :)