esmaspäev, veebruar 22

Eesti hea muusika saab pildiks


Järjest rohkem on kuulda kiidusõnu Eesti muusika hetkeseisu kohta - sügisest on meelde jäänud Sven Grünbergi arvamine, et saja aasta pärast, vaadates tagasi Eesti muusika ajaloole, on palju meenutada 20. sajandi eelviimasest kümnendist, millele järgneb suur ja pime enam kui kümne aastane auk, ning põhjust jälle Eesti muusikast rääkida on uue sajandi algusest.

Lõviosa sellest ajast on kontsertidel ikka ja jälle liikumas näha fotograafi, kes lava ees hullunud muusikasõpradega rinda pistab, ning igat hetke innukalt tabada püüab. Enamjaolt reageerib ta nimedele Orants või Aron (hääldatakse kahe Aa-ga muide). Tema paljude muusade hulka kuuluvad alati fotogeeniline Jaan Pehk, plastiliste maneeridega Vaiko Eplik, vanameister Riho Sibul, kalanimega mees Madis Aesma aga ka lahtise puusaga poiss Chungin ning endine pedagoog Tõnu Pedaru - nimekirjaga võiks jätkata lehekülje lõpuni.

Esimesel märtsil avab Aron oma esimese ekstra heale Eesti muusikale pühendatud fotonäituse, näitus on jagatud kolmeks osaks, nii et tervikpildi saamiseks on vajalik ette võtta väike ring talvises Tallinnas, näitused jäävad avatuks kuu lõpuni.
Kohtumisteni!

1. märts: Uue Maailma Seltsimaja. "Duetid"
Avamine kell 19.00
Esinevad Jaan Pehk ja Vaiko Eplik

2. märts: Telliskivi Loomelinnak - Valge Galerii. "Suures Plaanis"
Avamine 19:00
12 pildi lood. Autor Aron Urb jutustab lahti piltide saamislood.

4. märts: Von Krahl "Soolo"
Avamine kell 19:00
+
Featuring Orants
21:00 - piletiga
Esinevad: Ans. Andur ja Junk Riot
NB! Featuringi osas on oodata täiendusi.

Kommentaare ei ole: