neljapäev, veebruar 25

Eesti Muusikaauhinnad 2010


Noh, minu arust, kui vaadata, millised bändid seekord Eesti Muusikaauhinnad 2010 erinevatesse kategooriatesse üles seati, ei tohiks ju väga piinlik hakata. Tegelikult ma ei tahaks seda piinlikkuse teemat üles võtta. See on ju umbes samast klassist hala, kui pidevalt kuulda/lugeda, kui kehv oli Krahli saund mõnel kontserdil või midagi taolist. Aga siiski, nii palju, kui ma ka ei pingutaks ja püüaks head leida ja näha, oli see muusikagala ikka nii piinlik, isegi vääritu ja odav. See võltsglamuur. Ott Lepland lahtise masinaga lavale (ja siis jääb selle peale fono seisma) ja Mercedesega Vilsandile. Kämoon. Meie bändid salvestavad tegelikult kuskil keldrinurkades või täiesti tavalistes stuudiotes, plaadi läbimüügi numbrid on tagasihoidlikud ning live'idel võiks olla alati rohkem inimesi. Mõned erandid välja arvata.

Tegelikkus on see, et isegi rahva lemmiku ansambli liikmetel pole piisavalt rahalisi vahendeid igapäevasteks pisiasjadeks. Ja millal jõuab kohale tõik, et eestlased pole glamuurirahvas. Noh, ei mängi välja. Ja see pole asi, mille pärast peaks häbi tundma. Absoluutselt mitte. Me peaksime jääma iseendiks. Olema need inimesed, kes me tegelikult ka argipäeval oleme. Käime palju jalgsi ning iga päev kitarril keeli ei vaheta. Okei, maavillane on ka totter, aga siiski. Paluks ülbust ja üleolekut palju vähem. Paluks rohekm ilusaid soove ja unustaks selle enesenautlemise korraks ära. Seda palun mitte segi ajada artistlikkusega. Miks me ei võiks olla sama väärikad kui näiteks Erkki-Sven Tüür - mees, kellel on tõesti võrreldes mõne suurutseva tüübiga palju enam ette näidata.

Aga hästi. Ilus aasta oli sellegi poolest. Loodetavasti tuleb tõeline Eesti muusika järgmisel aastal veidi usutavam ja tõetruum. See gala siis. Hea muusika ei lõppe siit pinnalt. See on kindel.

Mõndade eranditega oli ju tegelikult kogu õhtu suht rõõmustav. Auhinnatud said inimesed, kes olid seda väärt. Minu erilised õnnitlused lähevad loomulikult Popidiotile ning Sträpakatele, Eplikule ka.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas Saaremets käitus valesti?

k6rvaklapp ütles ...

Saaremetsa lause tuli tegelt nii ootamatult, et ma isegi mõni minut hiljem ei uskunud, et seda otse-eetris öeldi. Samas Röövel Ööbik on alati sellise ülbe attitude'ga olnud, et see üldse ei häirinud tegelikult. Kui juba selline imidž on, siis võikski nii laval, kui tänukõnes samale pulgale jääda.

Samas jälle ma iga aasta imestan, et miks auhindu kutsutakse üle andma mingeid täiesti teisest ooperist tegelasi. Noh Saagim on juba iga aasta vist. Samas Tauno Kangro? Jänesest ei saa nagunii sellistel üritustel üle ega ümber. Tarmo Noobist sain aru, kuna A Le Coq oli ikkagi suursponsor.

Üldiselt nominendid olid head (välja arvatud rahva lemmikud) ja see oli isegi üllatav, et Popidiot nii palju auhindu sai. Kuigi tihti tekkis tunne, et ainult kolm bändi kõigis kategooriates ainult ongi esitatud.

Nüüd võib vist Kuldset plaati ootama jääda, siis saavad igasugu rahvalemmikud teha oma revanši (noh Shanon, Smilers, Toomas Anni, jne.).

Penny Lane ütles ...

Umbes nii jah. Aga mulle oli just Saareka ütlus väga ootuspärane. Täiesti tüüpiline.

Noora Yue ütles ...

Nagu Penny LAne'ile, nii tuli ka mulle Saaremetsa ütlus ootamatuna. Küll aga pidin piinlikkustundest toast mitmel muul korral põgenema.

Ja mis sai rippuvast pandast? Kas ta saadi ikka sealt alla?

Noora Yue ütles ...

Panda, muide, polnud üldse piinlik. Naljakas oli :)

Penny Lane ütles ...

Nokitses oma klambri kallal, tuli alla ja kallistas bändikaaslasi :)

Unknown ütles ...

Kas seda kuskil üle vaadata saab?
Et mida Saaremets ütles siis?

thint ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
ilves@metsas.ee ütles ...

otsustage ise http://tv.delfi.ee/video/iIEObGzn/

Anonüümne ütles ...

Ot, kas Tõnu Pedaru on pede? Või mis temaga juhtunud on? Noorena tal tuli see nagu usutavalt veel välja... :S

SiimB ütles ...

Mulle jättis üritus tervikuna pisut parema mulje kui näiteks aastahitt. Tundus veidi voolavam ja näiteks nominentide kirjeldused olid ka üle keskmise.

Auhinnagaladest üldiselt meenutuseks ühe toonase ja nüüdse laureaadi arrogantne kokkuvõte asjast:

"Ja muidugi on väga tore kord aastas saada kokku ja teha nägu, et meil on päris-muusikaauhinnad ja päris-muusikabisnis."

Vaiko Eplik, AD 2007.

Anonüümne ütles ...

I drop a comment whenever I like a post on a website or I have something to contribute
to the conversation. Usually it's caused by the passion displayed in the article I looked at. And after this post "Eesti Muusikaauhinnad 2010". I was excited enough to drop a thought ;) I do have 2 questions for you if it's allright.
Could it be just me or does it look like like some of the remarks appear
like they are left by brain dead individuals? :-P And,
if you are writing on other online sites, I'd like to follow you. Could you make a list every one of your community sites like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?
My web site ... aesamedayloans

Anonüümne ütles ...

Hi there, this weekend is fastidious in favor of me, since this
point in time i am reading this great informative article here at my house.
Feel free to surf my web page http://wiki-school22.edukovrov.ru/index.php?title=Участник:CarsonWor

Anonüümne ütles ...

I'm excited to discover this website. I want to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely loved every part of it and i also have you book-marked to look at new information on your web site.
Visit my homepage ; bestdayz.de

Anonüümne ütles ...

Hi there, this weekend is good in favor of me, for the reason that this point in time i am
reading this fantastic informative piece of writing here at my home.
Here is my site http://www.mdclinic.ca/?q=node/40116/

Anonüümne ütles ...

certainly like your web site but you have to check the spelling on several of your posts.

A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome
to inform the truth nevertheless I will surely come again again.
My web site > http://www.activecitizen.cc

Anonüümne ütles ...

Hey just wanted to give you a quick heads up.
The words in your content seem to be running off the screen in Opera.

I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
The design and style look great though! Hope you get
the problem resolved soon. Cheers
Also visit my web blog Lib.Jncasr.Ac.In