teisipäev, märts 4

Soko "Not Sokute"

(2007)


Meil on Kate Nash, Adele, Cat Power, Feist, Kimya Dawson jne. Nüüd on meil ka Soko - noor ja imekaunis prantslanna, kelle olemasolu oleks justkui pehmelt salastatud, õrnalt hoitud varandus, mille avastusretk on mind mitu õhtut, klapid peas, toas hoidnud.


Soko polegi tegelikult laulja ja ei püüagi seda olla. Tal pole kiiret uue muusika kirjutamise või salvestamisega. Võibolla ta ei teagi, mis tähendab olla "päris" muusik, sest ta on hoopiski näitleja ja on oma oskusi demonstreerinud mitmes Prantsuse linateoses.


Sokol ongi ainult üks helikandja - ise välja antud EP "Not Sokute", mille kolmas träkk "I´ll Kill Her" (ka kõige raadiosõbralikum lugu) on pälvinud mõningast tähelepanu Taanis, Saksamaal kui ka Austraalias. Väikeseks saavutuseks saab ehk pidada tõika, et "I´ll Kill Her" kõlas
sir Paul McCartney moekunstnikust tütre Stella McCartney moeśhõul Pariisis.

Ilmselt kirjutab Soko oma lood ise. Need on kitarri saatel jutu
stused, kus on irooniat enese üle, kui ka siiraid ning rikkumata mõtteid, mis ühelt poolt on lauldud õrna ja maheda häälega, kuid teisalt kõlab siit ka läbi tema näitlejalikku tugevat karakterit.

Võibolla polegi vaja peale viie-loolise salvestise mitte midagi. Kui ehk selle aasta sügiseks ilmub täispikk album, pole see enam see, kui minu peas keerlev täiuslik EP.



Mysapce

Soko - I´ll Kill Her

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

pr aksendiga inglise keel - aiiikjieelheer - nunnu!