neljapäev, märts 27

Strip Squad - paar irooniaportsu ja murtud südamed


Sel nädalavahetusel toob talvest hästi välja puhanud Odessa Popi usin meeskond meile külla pop ansambli Strip Squadi vahukommide riigist Rootsist. Lohakavõitu poistest ja tüdrukutest koosnev bänd esineb 28. märtsil Tartus, kui järjekordne Indieshit nakatab linna muusikasõpru tantsupalavikuga. Järgmisel päeval saab neid kuulata von Karhlis, kus Odessa Pop tähistab saabunud kevadet.

Seoses rootslaste tulekuga on linna peal lahti läinud kõlakad, et Strip Squadi ridades on litsakad noorted inimesed, kes hakkavad ennast laval lahti riietama ja muid trikke tegema. Ise nad ju kirjutavad: "Strip Squad sai alguse aastal 2003 Lõuna-Rootsis, kui olime avastanud, et meid ühendab komme end kergelt vindisena natuke lahti riietada". Nii et juhtuda võib kõike.

"Kui me kõik Lundis ülikoolis õppides kokku juhtusime, sai Strip Squadist justkui twee-skene mõjutustega liikumine," räägib Malena - salga üks naisliikmetest. "Selles skenes on kirjutamata reeglid, näiteks kuidas käituda või tantsida: ära räuska, ära tantsi väljakutsuvalt; kõige õigem on lihtsalt koos kassiga kodus istuda, kududa ja unistada tulevasest armastusest. Me tahtsime luua muusikat, mis ühelt poolt sellist ideoloogiat ülistab, teiselt poolt lisasime sellele parajas koguses irooniat. Eelkõige läbi vulgaarsete laulutekstide. Keskmine twee-bänd ei teeks nii mitte kunagi, meie aga küll." Malena sõnul on läbi sellise muusika hea võimalus tunda ennast vabalt, lärmata ning provotseerida. Eriti olles naine. "Miski ei hoia meid tagasi!"

Kui eeldada, et Strip Squad on kergemeelne punt, kes flirdib laval ülemeelikult publikuga, ei ütle ära heast napsust ning arvab sarnaselt ühe oma iidoli Ace of Bace´iga, et elu on lill, siis tegelikult need asjad päris nii pole. "Kui me oma tegevust alustasime, olime viis depressiivset inimest Rootsist," räägib Malena. "Meie lugudest üle poole räägivad murtud südametest."

Strip Squad on avaldanud kaks EP-d ning suvel plaanitakse pärast pikemat salvestuspausi jõuda ka kauaoodatud uue albumini.

Odessa POP

Strip Squad - You Cream My Pants

Kommentaare ei ole: