esmaspäev, jaanuar 7

Lihtsalt üks vana laul


Kui Alo TV-st hakkas Gunnar Loho järjekordne õudus, plõksisin telekapulti ja minu silme ees naeratas energiast üle keev härra Jüri Nael, kes haaras mikrit Sulo, Marju Läniku, Mait Maltise ja Reet Linnaga. Uhkuse paistetus põsel, laulis naistelemmik Silo niivõrd ennastunustavalt, et piinlik hakkas. Anti kaks punkti ühele ja üks punk teisele ning ühel hetkel kandsid Reet Linna ning kuum pubistaar ette loo "Sulle kõik nüüd ütlen".

Järsku tuli mulle meelde, kuidas ma oma täditütrega põhikooli ajal Horoskoobi laule kuulasin, neid kaasa ümisesin ja lõpuks ise kitarri haarasin. Helgi Sallo ja Kalju Terasmaa unustamatu duett. Võimas kahehäälsus. See oli niivõrd inspireeriv, et me kandsime seda mõnel perekonnaüritusel suisa ette. Vahelduseks klassikalistele suurteostele klaverile ja viiulile, mis meie suguvõsa kõiki suuremaid ja väiksemaid koosviibimisi ehtisid. Muigega. Ja sealt peale proovisime isegi lugusid kirjutada. Mõni kukkus tegelikult päris hästi välja. Teine lemmik oli "Rohelised niidud", mis on minu meelest üks väga geniaalne pop-pala.

Kus kohast aga tuli Eesti muusikasse lugu "Sulle kõik nüüd ütlen", tekkis mul süldisaadet vaadates? Vähemasti räägib legend, et selle kirjutas üks 17-aastane noor tütarlaps, kes küll antud looga ei figureeri pop-muusika ajaloo ülevaadetes. Tema nimi esineb koos sõnadega "Dancing Queen", "Waterloo", "Mamma Mia" ja Rootsi. Ehk siis ABBA täht Agnetha Fältskog. Sõnad on tõlkinud K. Kikerpuu.

Eestlaste auks peab ütlema, et Sallo ja Terasmaa kaver on originaalist parem.

Agnetha Fältskog - Jag Var Så Kär

3 kommentaari:

Wilson W. Wilson Jr. ütles ...

Legend täiega tõene - selle looga murdis Agnetha end Rootsis kohe sealse popi suurte tegijate hulka.
Ahjaa, "Roheliste niitude" originaali võin saata, kui huvi on.

Penny Lane ütles ...

On küll huvi!

Anonüümne ütles ...

Helgi on üks parimaid, mis mu elus juhtunud on ja mida mu kõrvad on kuulnud!