teisipäev, jaanuar 22

Mirabilia "Log In Eye"

(Seksound, 2007)

Rääkides Mirabiliast tuleb kohe ära öelda, et ühenduse taga seisab hittide "Raj Kapoor" ja "Seems Like Sun" tekke põhjus ehk aastaid tagasi "pillid nurka" heitnud indiepopi ansambli Dallas loomejuht-kitarrist Holger Loodus. "Log In Eye" on Mirabilia esimene album, kuid lood "TV Eyes" ja "Let It Shine" on varem ilmunud kogumikel "Kohalik ja kohatu".

Holger Loodus pole Mirabiliaga päris üksi, vaid on helisid tekitama kutsunud näiteks oma endised bändikaaslased Tauno Pääslase, kes ainukese meesliikmena girl-power kollektiivis Stella kaasa teeb, ja Allan Ambergi. Samuti leiab pillide tagant Pia Frausi suurmeistri Rein Fuksi ja Shelton Sani vokalist-kitarristi Valter Nõmme. Ning palju teisi. Nagu mõni supergrupp.

Mirabilia muusika on rahulik, kergelt kulgev ja täis pisikesi detaile. Eelkõige toimub dialoog suriseva ja kohati kosmoseliku sündi ning kitarri vahel, millele Holger Loodus tasaselt, esiletükkimata peale laulab. Justkui täiesti omaette, esinemata ja mustade nootidega. Just nende eest saab Mirabilia seekord minu käest kiituse.

Kokkuvõttes kõlab album minu jaoks siiski kuidagi elutult, kuigi siin on bellejasebastianilikku rõõmsameelsust ja muretust. Lood on iseenesest head ja väga head, kuid ehk see muusikaline vilumus ja küpsus on seekord mitte kasuks vaid pigem kahjuks. Ma kuulen siin segavalt palju samuti Seksoundi reliisitud Bad Apples´i Henrik Esse stiili.

Ühest kohast tunneks Holger Loodus ennast justkui väga vabalt, segamata ennast tähelepanelikust kuulajast, teisalt oleks siin nagu mingi kompleks või kellegi teise poolt tõmmatud piir, mis ei lase lõpuni öelda kõike, mis hingel.

Myspace

Seksound
Dallas @ LastFm
Telli @ Mudamusic

Mirabilia - Breeze

Kommentaare ei ole: