pühapäev, november 23

Ansamblil lack of Eoins ilmub debüütplaat "Echo Group"

12. detsembril rõõmustab Eesti plaadifirma Seksound kõiki muusikasõpru andes välja ansambli lack of Eoins debüütalbumi "Echo Group". Tartu Kultuuritehase hoovis asuva Ö Stuudio ruumides ning Martin Kikase (Honey Power) käe all salvestatud Viljandi juurtega indie-rocki bändi albumilt leiab 11 kordumatu käekirjaga lugu.

Plaadi esimese palana pälvis laiemat tähelepanu "Children's Society", millega lack of Eoins osales tänavuse aasta garaažibänide konkursil Coca-Cola Soundwave powered by MTV. Tihedas rebimises pandi võistlus kinni. "lack of Eoins ei vehi mingite ülipüüdlike ready-made loosungite ega eelpakendatud (indie)imidžiga, ent väljutab sellele vaatamata, või ehk hoopis tänu sellele, hämmastavalt spetsi saundi ja visiooni," kommenteerib MTV Eesti PR & Marketing manager Ingrid Kohtla. "Reipalt kavereid ja „ehedaid"rokiriffe raiuvaile saurustele võib nende saund tunduda lohakas ja „lõpetamata", samas kui vähe peenemalt tuunitud kuulmekäigud tunnevad selles ära tosinaid legendaarseid ja obskuurseid uusi ja vanu indie/post-punk/noise bände."

Konkursi Coca-Cola Soundwave powered by MTV peaauhinnaks oli muusikavideo salvestamine. Suvises Tartus ja Tallinnas filmitud video loole "Children's Society" autor on Andzei Matsukevits.

Pisikese Viljandi linna tantsurokkarite album "Echo Group" saadeti suurde linna Londonisse üle ilma tuntud helistuudiosse Abbey Road masterdamisele. Helid "keeras paika" Steve Rooke, kes lõppviimistluse teinud artistidele nagu Franz Ferdinand, Animal Collective, Jim O'Rourke, New Order, The Last Shadow Puppets, The Cure, Stereolab jpt. "Ma ei kahtle selles mehes hetkekski, isegi kui ta töötaks telemaja keldris, aga oleks teinud need plaadid, mis ta on teinud, laseks ikka tal teha," räägib Seksoundi boss Rein Fuks. "Mulle lihtsalt tundus see materjal nii hea ning olin kindel, et kui laseme Steve Rooke�il Abbey Roadis selle masterdada, läheb see veel paremaks. Ja täpselt nii see oligi. Lihtsalt sellist plaati ei ole Eestis varem ilmund ja on hea, kui oma käe paneb külge selline mees, kes on masterdanud sellist mussi juba aastast 1983. lack of Eoinsi poisid polnud keegi siis veel plaaniski. Ja mina olin 1 aastane."

2005. aastast peale tegutseva lack of Eoinsi moodustavad neli keskoolipoissi Madis Järvekülg, Kaur Kuslap, Kristjan Peterson ja Mati Tubli. "Ma ei tea, kuidas lack of Eoins sellesse suhtub, aga mulle tundub, et nende musa on miks ansamblitest The Jam, The Wire, The Clash," jätkab Rein Fuks. "Pigem selline mõnus vanakooli postpunk ja see on haruldame, et seda teevad nii noored kutid."

Plaadikujunduse autor on Tõnis Kenkmaa.

Plaadid on saadaval üle Eesti, USA's (www.tonevendor.com) jm.


Mart Niineste intervjuu @ melu.ee: http://melu.ee/index.php?id=339

Penny Lane'i intervjuu @ penny-l.blogspot.com: http://penny-l.blogspot.com/2008/06/lack-of-eoins-keeruline-punk.html#links

"Children's Society" video @ youtube.com: http://www.youtube.com/watch?v=j4RTyut9Dy4

www.seksound.com

Kommentaare ei ole: