teisipäev, august 12

Robots Gonna Drop The Pressure



Tartus käib armastusfilmide festival TARTUFF, Gruusia ning Venemaa (ja mitte ainult) vahel sõda ning Pekingis Olümpia. Kaks viimast teemat on alates reedest haaranud enda alla kogu meedia.

Tänasest saab kuulata Franz Ferdinandi uut lugu otse internetist. Lubasid poisid kolmandale albumile tansulisemat biiti, kuid "Lucid Streams" jääb vähemasti minu jaoks tiba tuimaks ja just tantsima eriti ei kisu. Lugu saab kuulata siit.

Mina käisin vahepeal Lätis, noh, Valkas, kus laupäeval toimus üritus nimega Borderrock. Pole ammu suutnud end kohale tarida nii igavate bändidega ivendile. Tagatipuks õnnestus mul ilma igasuguse põhjuseta astuda märga ja mudasesse kraavi, mis tõttu ei suutnud ma väga palju selle õhtu parimat ansamblit Mofo kuulata. Kahju muidugi, aga külm sai võitu. Mofo on siis Läti bänd, kuhu kuulub ka Mona De Bo laulja ning kitarrist Edgars Rubenis. Festivali kodulehel kirjutatakse nende kohta nii:

Ansambli neli liiget osalevad erinevates muusikalistes projektides alates üheksakümnendate aastate keskelt – The Satellites, Piimavedaja seiklused, Kuba, Driving South, Mona DeBo jt. (Nii Kuba kui Mona De Bo on esinenud Plink Plonkil.)

Ansamblis Mofo mängib igaüks oma lemmikmuusikat, mida ei ole võimalik üheselt määratleda, kuid siiski, vähemalt lokaalses kontekstis on see popmuusika kõrgendatud tundlikkuse ja ülepaisutatud tajumusega.

Tore bänd oli.

Aga head muusikat on tehtud viimasel ajal ka Tartus. Loodetavasti õnnestub mul saada peagi Leegitseva Sidruni verivärske singel, kuid enne presenteerib Penny Lane taaskord siinses keskkonnas artisti nimega Barthol Lo Mejor:

Barthol Lo Mejor - Robots Gonna Drop The Pressure (Mylo vs Kraftwerk)

1 kommentaar:

Elektriarve ütles ...

", aga mul oli ainult üks käsi, millega asju üles märkida ja muist jäi välja."

Penny Lane on ühekäeline? Või sa tahad öelda, et intervjuu helisalvestis puudub ja säilis vaid see, mis kiiruga kokku kribasid.. ütle, et see pole nii ja lao salvestise mp3 siia lahkelt üles!

Õiendus: ma ei ole fänn. Ma tahan lihtsalt kuulata seda intervjuud.