teisipäev, mai 13

Pia Fraus "After Summer"

(Seksound, 2008)

Kümne träkiga Pia Frausi tuliuus album on lihtsalt nii ilus. Siinkohal ei tahakski midagi muud öelda. Võibolla veel siis ainult seda, et siiani ilmunud reliiside seast üks parima kõlapildi ja mõnusamate detailidega plaat. Patt oleks jätta märkimata, et Pia Fraus on käesolevaga teinud pisikest ajalugu: plaadi on produtseerinud paljude alternatiivroki austajate lemmik ansambli Teenage Fanclubi ninamees Norman Blake. Ja see pole üldse väike saavutus.

Ilmselt siinsele kuulajale, ära hellitatud von Krahli või Genialistide Klubi külastajale, ei paku Pia Frausi "After Summer" erilist üllatust või ohhoo-efekti. Kel plaadiriiulil rohkem kui üks kohaliku shoegaze´i pioneeri üllitis ja mõne külasatud live´i mälestus, siis ilmselt võib tekkida reaktsioon, et tean-tean, mis järgmiseks: songwriting, kitarri- ja sündisoundid jne on täpselt samad, mis näiteks kuus aastat tagasi. Kellel aga veel ühtegi ketast kodus plaadimasinas pole, siis on viimane ja parim aeg see hankida.


Võibolla peaksime vaatama Pia Frausi seekord veidi laiemalt, koduklubist kaugemale. Sinna palju igatsetud piiri taha. Ilmselt nad oma tagasihoidlikul moel selle poole sihivadki.

Tahaksin kindlasti veel ära öelda, et Rein Fuksi ja Eve Kompi hääled on imeilusad ja sobivad suurepäraselt kokku. Ilus töö!

Plaat on saadaval ka vinüülina.

Kodu
Myspace
Osta @ Mudamusic

Pia Fraus - Sailing Yes

Kommentaare ei ole: