teisipäev, veebruar 5

Vampire Weekend "Vampire Weekend"

(XL Recordings, 2008)

Vampire Weekend on üks neist õnnelikest/õnnetutest, kellele tublisti enne albumi ilmumist suurejooneliselt reklaami tehakse. Kõiksugused netilehed, blogid, ajakirjad - kõik pasundavad... Auväärne BBC hoiatas, et selle bändi nimi tuleb kindlasti meelde jätta, sest 2008 on nende aasta. Siiamaani on BBC ettekuulutus täide läinud.

Lasen aga haibil ennast haarata ja kuulan New Yorgi nelikut mõnuga. Sest see ongi mõnus. Haip on ennast seekord õigustanud. Vähemasti, mis puudutab antud debüütplaati.

Albumi avanoodid ("Mansard Roof") tekitavad tunde, justkui oleks Pete Doherty sattunud Musta Mandri väikesesse külla, kus peetakse lõkkeõhtut ning kohalik rahvas taob trumminahku, toksib puupulki ja ajab jalgadega tolmu üles. Mõne hetke pärast saab sellest külapeost uhke kontsert orkestri ja kuningliku tiibklaveriga, esitatakse ka lugusid barokse klavessiiniga. Trummid taovad edasi, vahelduvad rütmid, meloodiad, kuniks on tunne, et oled ühel lõbusal keldribaari peol, kus lased kihvtidel kitarrikäikudel kõrvu hellitada. Üheski kohas ei hakka ebamugav ega igav.

Mõnusalt nurgelise käekirjaga Vampire Weekend võib vabalt korrata nii mõnegi täiesti uue artisti suurejoonelist esile kerkimist, peaasi, et nad teise albumi salvestamisega ei kiirusta ega väsi.


Myspace

Vampire Weekend - One (Blake's Got A New Face)

Kommentaare ei ole: