kolmapäev, märts 4

Seksound Goes Maggot Roll ehk POPIDIOT LIVE!

Juba homme, 5. märtsil esitleb trio Popidiot oma uut albumit "Atenna of Love" von Krahli teatri baaris. Sel korral on Hendrik Luuk, Matti Peura ja Rein Fuks võtnud oma kanda kogu õhtu sisustamise: annavad live'i ja mängivad plaate.

Tundub ehk imal, aga pean jälle kirjutama, et "Atenna of Love" puhul on tegu järjekordselt ühe sellise kettaga, mis on kindlasti 2009. aasta parim plaat ja ma ei liialda, kui ütlen, et see on üks parimaid plaate Eesti muusikas üldse.

Popidiot on vist selline bänd, mis meeldib kõikidele, äärmisel juhul jätab võibolla kuulaja külmaks, aga seda bändi vihata on vist ilmvõimatu. Armastusväärset on trios aga kuhjaga: nad on intelligentsed, loomulikult maitseka stiilitunnetusega ning küpsed, terviklikud. Kadedaks teeb meeste oskus noppida 80ndate sünpopist, indie'st ja elektroonilisest muusikast kõik see hea, mida need stiilid inimkonnale pakkunud on ning sulatada kokku muusika, mis paneb sind tundma noore ja ilusana.

"Antenna of Love" üheteistkümnest loost kõik on väga tugevad, nagu mu sõber ütles, kõik on killerid, ei ühtegi fillerit. Nii ongi. Ainus häda on selles, et plaat saab liiga kiiresti otsa. Aga ega's midagi, läheb jälle otsast peale.

Esimesel korral, kui materjali kuulma juhtusin, olin täiesti lummatud loost "Hanging On Friday". (Eriti unistavalt kõlab loo lõpus kidrapartii, mis viib mõtted Rombi suurepärasele palale "Liblikalend".) Olen tegelikult siiani. Albumist on palju räägitud kui tõeliselt heast tantsuplaadist. On küll jah hea tantsukas, eriti pala "Dancing Like An Idiot", mida peetakse tihti Cut Copy looks, aga "Hanging On Friday" võtab korraks tempo maha ja laseb tantsupõrandal hinge tõmmata. Ometi ei lõpe pidu ka siin, sest on ju reede!

Popidiot on vist üks terviklikemaid bände Eestis ja ilmselt üks parimaid eksemplare, mida välismaale turustada. Selle ilmekas näide on ka Tallinn Music Week, kus Popidiot on ainus kollektiiv, kellele on antud võimalus üles astuda kahel õhtul järjest. (27. 03 von Krahlis Rabarocki showcase'il ja 28.03 MTV üritusel klubis Hollywood.)

Ainuke asi, mida Popidiotil pole on muusikavideo. Kuuldavasti pidi mehed selle kallal vaikselt nokitsema. Popidiot on vist üks bände, mida ma olen live'is kõige rohkem näinud, nende plaate olen ka kuhjaga kuulanud, nüüd on tekkinud lihtsalt uudishimu, kuidas mõjub ansambel muusikavideos.


Myspace
Seksound


Kommentaare ei ole: