kolmapäev, november 8

Mul on väga hea meel, et Eestis siiski jagub ka mõtlevaid ja NORMAALSEID inimesi, kes tajuvad asju nende õigetelt alustelt ja ei pelga selle koha pealt avalikult sõna võtta. Või me jäämegi lolli mängima ja pigistame silmad kinni, kui ripuvad üleval selgelt Keskerakonna reklaamid ja arvame, et need on tõepoolest head kohukesed? Või me tõesti ei saa aru, et viina reklaamis kõlav lugu pole pärit ühest paremast Eesti filmist "Nipernaadi" ja tegu on täiesti uue looga, nagu väidab OÜ Viiking juhataja?

Täna hommikul valmistas mulle suurt headmeelt Eesti autorite ühingu tegevdirektori, juristi Kalev Rattuse arvamusavaldus Eesti Päevalehes, kus ta kirjutab, et kuigi loo "Rändaja õhtulaul" viisistaja Anne Maasik ei kuulu ühingu liikmete hulka (seega asi ei peaks Rattust sugugi puudutama), soovitab ta (kui jurist) tõsiselt kaaluda antud reklaamiagentuuri kriminaalvastutusele võtmiseks politseisse avalduse tegemist ja ka tekitatud kahjude hüvitamist nõuda. Sest reklaamis kasutati Maasiku laulu tema nõusolekuta ja muudeti tema loata.

See kõik ju võib tunduda tühisena, et ikkagi kõigest mingi laul ja viina reklaam, missest ikka, paljud joovad ju niikuinii süütevedelikku, aga kui keegi üldse ei tegele selliste teemadega, siis võime lõpetada olukorras, kus väidetavalt majanduslikult edukas riigis päevast päeva tola mängitakse.

Nüüd ma vist pingutasin küll veits üle, aga mul hakkas kergem.

Kommentaare ei ole: