esmaspäev, aprill 16


Bright Eyes "Cassadaga"

(Saddle Creek, 2007)

Bright Eyes on metsikult produktiivne bänd USA-st, Nebraskast. Absoluutselt pole probleemi aastas väljastada 3 helikandjat, mis kõik pälvivad laialdast tähelepanu ning on oma helikeelelt erinevad. See aasta pole veel poole peal, aga Bright Eyes´il on ette näidata juba EP "Four Winds" ja kauamängiv "Cassadaga". "Cassadaga" on hea.

Bright Eyes on country mõjutustega indierock bänd või tegelikult on nad vist isegi rohkem country kui rock ja seal on veel midagi. See on ninamehe Conor Oberst´i isiksus.

Bright Eyes oma küllaltki pika ajaloo vältel pole kaotanud iseloomulikku ühiskonna kriitilist meelt ning irooniat valitseva korra kui ka iseenda pihta. See muusika pole vali, agressiivne, pealetükkiv, vaid sujuv, mahe ning kogu sõnum tuuakse kuulajani peenelt komponeeritud orkestriseadete ning Conor Oberst´i vahel veidi kurbliku hääle saatel.


Plaadilt ei leia hitte nagu "Another Travelling Song" ja "First Day Of My Life", mis pärinevad 2005. aastast, kuid siin peal on "Make A Plan To Love Me", mis jääb peale esmakordset kuulamist terveks päevaks kummitama: Some things you lose/You don't get back/So just know what you have/Make a plan to love me sometime soon. Imeilus naisvokaal taustal, mis läbib kogu albumit, andes sellele juurde sügavust ja õrnust.

Plaadi meeleolu on varieeruv ning mitmekülgne. Ausalt öeldes, on mul päris rakse midagi konkreetselt sellest albumist arvata. Ma olen seda vähemalt 20 korda kuulanud erinevates paikades. Tekitab palju mõtteid. Neid koondada on raske. Kahtlemata pole tegemist superalbumiga, aga Bright Eyes´is on midagi, mis mind kuulama ja mõtlema paneb. Sellest ajast peale, kui ma neti vahendusel paar aastat tagasi nende live´i otsa sattusin.

Bright Eyes ja nende ametlik kodukas
Bright Eyes Myspace´is

Kommentaare ei ole: